От „Пирин“(Благоевград) изразиха уважение към „Левски“, но нищо повече. Отборът ще се бори за победа срещу гранда

„Предстои ни мач с един от най-добрите отбори в България, с нов треньор, със страхотни футболисти и страхотна организация и за нас ще е удоволствие да излезем и да играем в петък срещу тима на „Левски“, да са опитваме да се надиграваме, надявам се да се противопоставим добре.“

С тези думи започна редовната пресконференция на старши треньора на „Пирин“(Благоевград) Милен Радуканов преди шампионатния двубой с тима на Левски, който ще се играе на 18 август (петък) от 21:00 часа на благоевградския стадион „Христо Ботев“.

„Ясно е, че „Левски“ е изявен фаворит в тази среща, особено след смяната и на треньора – виждате какво израстване има в техния отбор, но това може само да ни амбицира и да ни даде нови сили, ново желание и амбиция да се представим добре“, каза още наставникът на „орлетата“.

С изключение на Аймен Суда, който изтърпява тежкото си наказание от миналия сезон и това ще бъде последният мач от продължителното му отсъствие в официални срещи, старшията на благоевградчани няма други проблеми със състава. Всички останали футболисти са на линия, групата за мача с „Левски“ ще бъде определена утре. Пиринският наставник се надява да бъде добре и опитният полузащитник Антон Костадинов и всички за петък да са в добра кондиция.

Пристигнала е жълтата карта на новото ирландско попълнение на „Пирин“ Конър Хендерсън, но тъй като халфът не е все още в задоволителна физическа форма, ще се прецени дали да бъде включен в групата и да се рискува с пускането му в игра сега, съобщи Радуканов.

Пиринският наставник каза в отговор на въпрос, че няма намерение да поставя персонални задачи за опазването на звездата на „Левски“ Габриел Обертан или когото и да било от футболистите на столичния тим.

„Ще обърнем внимание не само на нападателите, но и на всички единици в отбора на Левски“, посочи той.

„Вече имаме яснота как ще играем. Футболистите на „Пирин“ имат респект и уважение към съперника, уважаваме всички, с които играем, но сме готови да се борим и да се противопоставим на всеки и срещу всеки отбор излизаме за победа“, добави Радуканов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене