Безобразно, арогантно и грубо отношение на медицински сестри към пациенти в Спешно отделение на МБАЛ Благоевград

Безобразно, арогантно и грубо отношение на медицински сестри към пациенти в Спешно отделение на МБАЛ Благоевград създават отново напрежение в отделението., Сигнали за безпардонно поведение на сестрите достигнали до болничния директор д-р Огнян Митев тези дни. Минимум 2 от медицинските сестри, чиито имена са визирани в сигналите ще бъдат уволнени, разбра struma.com.

В момента има нова проверка на сигналите и вероятно до няколко дни уволненията ще са факт. Засега спестяваме имената на сестрите, позволили си да ругаят пациенти и техните близки, докато не приключи проверката. Болничният директор Огнян Митев вече взе мерки за подобряване на дисциплината в отделението. Издаде заповед да не се допускат близки на пациентите вътре в Спешното, тъй като медицинският персонал се оправдаваше, че пречат, което ги изнервя.

До заповедта се стигна, след като стажант третокурсник си позволи да направи кардиограма на приятел -военен и да поставя диагноза, без да се обади на дежурния лекар по това време. След фаталния преглед военният издъхна. Скандалът бе грандиозен. Последва детрониране на началника на Спешно отделение д-р Рабаджийски и наказания за дежурния екип.

Въпреки крутите мерки обаче, нови сигнали за поведението на медицинския персонал бяха депозирани при ръководството. Не е изненада, че медицински сестри си позволяват да се държат като феодали в болничните отделения. По големи са като самочувствие и от лекарите, което буквално вбесява пациентите и техните близки. Арогантно е поведението и на някои санитари в болницата, но за тях ще напишем по-късно. Ще съобщим кои две сестри от Спешно отделение ще бъдат наказани.

Петя Георгиева

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене