Православен буквар за всеки първолак в Кюстендил

Новата учебна година в Кюстендил започва тържествено във всички образователни институции. Това съобщи Нели Петкова, директор на Дирекция „Култура, образоване, спорт и туризъм“ към Община Кюстендил. По думите й директорите и техните екипи са създали необходимата организация за нормален старт на новата учебна година. „Осигурена е една уютна, красива и материално-техническа база, в която да се обучават децата и учениците“, каза Нели Петкова.

През летния период са извършени козметични ремонти в училищата и в детските градини. Освежени са класните стаи, занималните, обновени са дворите пространства. На места са извършени частични ремонти на парната инсталация, електрическата и ВиК инсталациите. „Един от ремонтите ще продължи и след стартирането на новата учебна година, но той няма да се отрази на нейното нормално протичане“, допълни Нели Петкова.

Във всички училища и детски градини са доставени необходимите учебници и познавателни книжки. Вече са проведени обществените поръчки за превоз на учениците. Общинско предприятие „Ученическо хранене“ ще се грижи за изхранването на учениците. На този етап не се предвижда повишаване на цената за обяда.

375 е броят на първокласниците тази година в Кюстендил. Всички те ще получат подарък – православен буквар, с послание от кмета на Община Кюстендил Петър Паунов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене