Международната скифедерация инспектира Банско

Това се случва във връзка с кандидатурата на БФСки за домакинства на световни финали в алпийските ски през 2021 година

Лично шефовете на стартовете за Световната купа при мъжете Маркус Валднер и при дамите Атле Скаардал посетиха българския курорт в Пирин. Те направиха пълна инспекция от пистите, на които ще се състезават скиорите, на хотелите, където ще бъдат настанени състезателите, вакс-кабините, както и на мястото за теглене на жребия и награждаването.

Генералната оценка на ФИС е, че Банско има всичко необходимо, за да приеме световни финали.

На инспекцията от българска страна присъстваха вицепрезидентът на БФСки Георги Бобев, директорите на стартовете за световната купа в Банско Валентин Стефанов и Виктор Гичев, както и отговорниците от българска страна за пистите, времеизмерването и финална зона.
Освен Банско, кандидат за финалите на сезон 2020/2021 е и швейцарският курорт Ленцерхайде. ФИС ще определи домакина в началото на октомври по време на календарната конференция в Цюрих.
Шансовете на българския курорт, който пет пъти е бил домакин на стартове за световната купа в алпийските ски при мъжете и жените, а също така и в сноуборда, са много големи заради отличните оценки, които организационния комитет е получавал за работата си през годините.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене