НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ! Фирма в Дупница стимулира служителите си с пари за бебе, брак и първолак

Работодател в Дупница подпомага с финансови стимули своите служители за хубави събития, разкриха работещи. Досега подобна практика не е имало в частния бизнес в региона. Заводът на Тева в града въведе три придобивки и е сред много малкото компании в страната, които прилагат подобна практика.
За сключване на брак, Тева изплаща финансова подкрепа от 500 лева. Далеч по-любопитно е подкрепата за новородено. Държавата плаща еднократна помощ в размер на 375 лева за първо дете, 900 лева за второ и…450 лева за трето, докато Тева подпомага с по 500 лв всяко. Младите семейства, които имат новородено не получават финансови помощи от Община Дупница, а се подпомагат с освобождаване от данък сгради и такса битови отпадъци за период от 2 години.
От началото на годината, 6 бебенца са се родили в семействата със служител от завода.
От тази есен, Тева ще подпомагат с по 200 лева и служителите си в завода, чийто деца ще са първолаци.
„Да, вярно е. Продължаваме разширяването и развитието на програмата ни за придобивки за всички служители. Все повече млади хора започват работа при нас и най-нормалното е да се грижим за тях. Разбира се, тези пари няма да им решат проблемите, а са подкрепа за тези щастливи събития. Особено за младите хора е много важно да получават и виждат подкрепа в началото на професионалната си кариера, и ние се опитваме да им го даваме“, коментира Маргрет Бързачка, директор „Човешки ресурси“. „Подкрепа за младите хора е сред водещите акценти в политиката на завода. Не случайно вече 6 години сме и партньори на две от училищата в Дупница по програмата за дуално обучение“, заключи тя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене