Продължава акцията на полицията „Лято“

Акцията на полицията „Лято“ стартира на 15 юни и ще продължи до 15 септември. През първия етап на акцията/15 юни – 31 юли/ на територията на Кюстендилска област са проведени 12 специализирани операциии по линия на безопасност на движението.Установени са 267 нарушения по ЗДвП.От тях: 151 са за превишена скорост, 8 за алкохол, 3 за наркотични вещества, 14 са установените неправоспособни водачи, 8 без поставен обезопасителен колан, 1 водач на мотоциклет без поставена каска и 82 други нарушения.

Съставени са 92 акта за установяване на административни нарушения, 14 фиш и 124 ел.фиш.по ЗДвП и 8 акта за установяване на административни  нарушения на Кодекса на застраховането. Пътните произшествия за този период са  70, тежки са 46 от тях, ранени са 26-ма. Сравнени със същия период на миналата година  произшествията са с 30 по-малко.

И през август остава засилен трафикът към туристическите селища и ГКПП. Полицейските служители ще подпомагат движението на гражданите и гостите на страната ни чрез регулиране на място, при възникнала необходимост. Разчитаме, че гражданите в критични ситуации ще подават сигнали към специализираните органи, за да им бъде оказана професионална помощ.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене