Зверство! Ученици са организирали незаконни боеве с кучета в Белица

Двама ученици са организирали незаконни боеве с кучета. Тийнейжърите са заснемали битките, а видеата споделяли в социалните мрежи. Кадрите са били изключително брутални. На част от тях се вижда как освирепяло куче буквално разкъсва беззащитни животни.

На друго видеоклипче момче убива четириного след удар в дърво.

След редица сигнали полицията е установила организаторите – две момчета на 16-годишна възраст и 34-годишен мъж от ромски произход,живеещи в Белица. Младежите обаче са освободени, тъй като не са пълнолетни.

„Тепърва ще установим тези кучета дали са регистрирани в общината. Боевете, доколкото имаме информация, са правени в ромския квартал – в гората над него”, коментира Адил Иброшев, старши експерт в Община Белица, цитиран от Нова телевизия.

Третият от задържаните е Георги. Той също е заснет на едно от видеата. 34-годишният беличанин обаче твърди, че заснетото на кадрите с негово участие е станало случайно – неговото куче и тези на момчетата са се „сдърпали“ по време на разходка в парка.

По първоначална информация основният организатор е 16-годишен ученик от Белица. Той редовно пускал своето куче срещу беззащитни животни и снимал виде, а после ги качвал в интернет. Пари обаче от незаконните боеве не е изкарвал. Потърсихме семейството му, но в квартала не открихме никого. Според хора от ромския квартал на Белица поне 5 кучета са били убити по време на боевете. Те най-вероятно са били бездомни.

Прокуратурата е уведомена и също работи по случая. Телеграф

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене