Connect with us

Uncategorized

Първото Европейско първенство по Унифайт в Петрич протече при отлична организация

Published

on

Около 200 състезатели от 24 страни взеха участие в първото Европейско първенство по унифайт

Гости на събитието бяха президентът на Световната федерация Сергей Новиков, на Европейската федерация Цветолюб Станев, на Молдовската федерация Игор Ротару, кметът на община Петрич Димитър Бръчков и заместник кметът Илияна Попова.

В продължение на два дни участниците в бойния класически вариант и във варианта единоборство се бориха да спечелване на титлата и медалите. В отделните категории България имаше трима шампиони.

Носители на медали в отделните категории при мъжете станаха:

60 кг – Борис Кандов – България;

65 кг – Георги Кандов – България;

70 кг – Иван Дюслиев – Русия;

75 кг – Алексей Рибаков – Русия;

80 кг – Василе Галюшка – Молдова;

85 кг – Юрий Чучиров – Русия;

90 кг – Иван Плотников – Русия;

95 кг – Артем Курилский – Русия;

+95 кг – Александър Лях-молдова.

При жените класирането доби следния вид:

48 кг – Ирина Белоус – Молдова;

52 кг – Мария Куницина – Русия;

57 кг – Кристина Стадничук – Русия;

63 кг – Марина Наумова – Русия;

70 кг – Оля Ковачева – България;

78 кг – Людмила Плис – Русия;

+78 кг – Виктория Журавлева – Русия.

Призьорите имаха честта да бъдат наградени от Президента на Световната федерация Сергей Новиков и на Европейската федерация Цветолюб Станев.

„Петрич ще стане Европейски център за развитието на унифайт. Тук ще се провеждат всички европейски първенства на различните възрастови групи. Изключително топло посрещане и невероятно отношение към състезателите от страна на организаторите. Голяма благодарност към Кмета на община Петрич Димитър Бръчков за гостоприемството и прекрасните условия за провеждане на Европейското първенство”, сподели Сергей Новиков.

Президентът на Европейската федерация по унифайт Цветолюб Станев определи Кмета на община Петър Бръчков като невероятен, а организацията като перфектна. „Той единствено ни подаде ръка в този труден момент. Осигури ни спортната зала безплатно и създаде отлични условия за нормалното провеждане на първенството. Голяма благодарност и на длъжностните лица в зала „Арена Петрич”, начело с Димитър Танушев, който не спря за миг и се озоваваше на всяко искане от страна на ръководители и треньори на отборите-участници”.

 

 

 

 

 

 

struma24.com

Uncategorized

Тежка катастрофа край Гоце Делчев, има загинал

Published

on

Тежка катастрофа край Гоце Делчев стана преди минути. Кола изхвърчала извън пътя, има загинал. Полицейски екипи пътуват към мястото. Очаквайте подробности.

.

.

Continue Reading

Uncategorized

Репортаж на Топ Преса! Адвокатът на известния актьор – Денислав Асенов: Разследването срещу Явор Бахаров е опорочено

Published

on

Явор Бахаров се надява на различно решение на втора инстанция

Защитата атакува Наредбата за вземане на проби за алкохол и наркотици, за да е в унисон с европейското право

Чрез делото на Явор Бахаров искаме да постигнем нещо добро – започваме кампания за спазване правата на българите! Това разказа пред Топ Преса  адвокатът на известния актьор – Денислав Асенов. В петък звездата от “Стъклен дом” беше признат за виновен за шофиране след употреба на алкохол и наркотици. След 7-часово заседание съдия Емил Божков от Районния съд в Разлог му даде 1 г. затвор и постанови глоба от 500 лева и отнемане на книжката на подсъдимия за 1 г. и половина. Наказанието е за това, че на 8 февруари т.г. актьорът е спипан да шофира с 1,42 промила алкохол и след употреба на кокаин и канабис. Според полицията той е привлякъл внимание с това, че е карал с пълна ски екипировка.
Защитата е категорична, че Бахаров е подведен под отговорност след опорочена процедура по разследване. Основният проблем е, че пробите му не са изследвани в сертифицирана лаборатория. Освен това е използвана стара бланка за кръвно изследване, тя е връчена без дата и час, а разпитите на свидетелите са провеждани от инспектор, а не от разследващ полицай.

Покрай делото на известния си клиент адвокат Денислав Асенов се заема да осъвремени остарялата наредба

Оказва се, че в България няма сертифицирана лаборатория, която да изследва пробите от кръв и урина на шофьорите, алармира адвокат Денислав Асенов. Той приема проблема като свое кредо и се заканва да започне кампания за промяна на Наредба 1 от 2017 г. за реда за установяване на алкохол и наркотици. По думите на юриста в подзаконовия нормативен акт има много за ремонтиране, тъй като той не е унифициран с европейски регламент и рамково решение. Те уреждат да има единен орган по сертификация и пробите от шофьорите да се извършват в сертифицирани лаборатории.
“В други европейски държави като Германия и Франция въпросът е уреден – или има нулев толеранс към употребата на алкохол и наркотици зад волана, или са въведени референтни стойности и за двете. На много места тези случаи са декриминализирани и се налагат тежки административни глоби. У нас за алкохол от 0,5 промила има административна санкция, над 1,2 промила – наказателна, а за наркотиците няма никакви стойности”, коментира юристът. Като пример той посочва това, че законът преследва тези, които са употребили марихуана, а не които са под въздействие. Затова е категоричен, че тези неща трябва да бъдат уредени.
“Защо французинът и германецът да имат право да получат резултати от сертифицирана лаборатория, а българинът – не?”, пита се адвокатът. Затова той атакува наредбата и пред Върховния административен съд. По делото на Явор Бахаров в Разлог му отказват преюдициално запитване за унифициране на законодателството, но по всяка вероятност въпросът ще бъде поставен и пред втората инстанция – Окръжния съд в Благоевград.
Актьорът и защитата му са категорични, че ще обжалват наказанието в 15-дневния законов срок. “Явор можеше да получи условна присъда, защото пред закона се води реабилитиран. Ако подсъдим беше някой непопулярен, нямаше да получи такова наказание. Това е за назидание, а известността му явно е отегчаващо обстоятелство”, смята юристът. Той допуска, че в случаи с популярни лица нарочно се завишават наказания и се прилага цялата строгост на закона, за да се даде сигнал към обществото.
За Явор Бахаров и адвоката му процесът в Разлог приключва изненадващо в петък, при положение че има определена и следваща дата. Изведнъж се оказва, че документите, изискани от полицията в Банско, са налични по делото. В съдебната зала, след няколко неуспешни призовавания, е доведена медицинската сестра, прегледала звездния актьор. Тя разказала пред съда, че Бахаров изглеждал напълно адекватен и ориентиран за времето и пространството.
След изготвяне на мотивите и изчакване на процедурните срокове делото ще поеме към Окръжния съд в Благоевград. Ако магистратите там потвърдят решението, то ще бъде окончателно и ще влезе в сила. В противен случай може да се стигне и до Върховния касационен съд като трета инстанция, уточняват юристи.

Съжалява

Явор Бахаров съжалява за случилото се и никога не е отричал фактите за проверката в Банско. Той приема присъдата мъжки и се опитва да се държи, споделят негови близки. “Искам да помогна занапред и да дам добър сигнал”, разказва актьорът пред познати по повод инициативата с адвоката му за промяна в закона. С присъдата Темида потвърждава гаранцията от 3 бона за свободата на известния подсъдим. Той още чака разликата от 2 хиляди лева от Областната дирекция на МВР, на която е преведена първоначално определената гаранция от 5 бона.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

ПОПУЛЯРНИ