Connect with us

Таблоид

ОбС-Благоевград гласува днес отпускането на 160 000 лева за спешно финансово подпомагане на СБАЛО „Свети Мина“

Published

on

Управителят на ОФК „Пирин“ Венко Попов ще направи отчет за текущото финансово състояние и доклад за спортно-техническо състояние на клуба

ОбС-Благоевград заседава днес. На редовната си сесия местните парламентаристи ще гласуват отпускането на 160 000 лева от общинския бюджет за финансиране на СБАЛО „Свети Мина“ ЕООД, гр. Благоевград. По време на  предишната сесия на местния парламент  управителят д-р Георгиев изнесе доклад, в който очерта тежкото финансово състояние на болничното заведение. Еднократна субсидия от 160 000 лева ще бъде осигурена от бюджета на Община Благоевград за покриване на просточените задължения към доставчиците на лекарства, с цел да не се допусне дефицит на медикаменти в болницата.

На днешната сесия ще бъде гласувано и отпускане на еднократна финансова помощ на жители на Община Благоевград, съгласно приетите от Общински съвет – Благоевград критерии и целеви групи: деца с трайни увреждания и скъпоструващо лечени; лица, които не се подпомагат от Дирекция “Социално подпомагане”, при инцидентно възникнала нужда; лица, изпаднали в тежко социално положение, вследствие на инцидентно възникнала нужда.

Съветниците се очаква да приемат и Годишен план за развитие на социалните услуги в Община Благоевград за 2018 година.

Отчет за текущото финансово състояние и доклад за спортно-техническо състояние на ОФК „Пирин”  ще направи управителят на клуба Венко Попов.

В дневния ред на заседаниетоса са включени и две точки, касаещи обновяване на материалната база на две от учебните заведения в града. Едната точка засяга разрешаване изработване на Подробен устройствен план и изменение на плана за регулация на УПИ- XIV  и промяна предназначението за “Техникум- Професионален учебен център и аудитория за извънкласни дейности”- средно свободно застрояване.

Второто предложение се отнася до НХГ „ Св. Св. Кирил и Методий“ и предвижда разрешаване изработване на Инвестиционен проект за изграждане на физкултурен салон.

Таблоид

Слуката бе много щедра днес към ловна дружинка Сатовча – две диви прасета по 120-130 кг. удариха точните мерници

Published

on

Слуката днес бе много щедра към ловната дружинка в Сатовча, председател, на която е уникалният музикант и учител Наум Странджев.

Двете диви прасета, които бяха отстреляни в кадемлийския ловен ден попаднаха на мушките на точните мерници Веско Джиков и Ахмед Чинджев.

Групата ловува в местността „ Скрибина“ край Сатовча.

Цялата група се поздрави с успешния ловен ден и по традиция на полеви условия си поделиха по братски щедрата слука.

Continue Reading

Таблоид

Прогноза за времето – 31 октомври (събота)

Published

on

Дъжд и вятър в следващите дни, идва захлаждане

Днес облачността ще е значителна и на места, главно в източната половина от страната и планинските райони ще има слаби превалявания от дъжд. Ще се задържи ветровито, с умерен до силен вятър от северозапад, в източните райони – от север-североизток, сочи справка в сайта на НИМХ.

Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°, в София 13°-14°.

Атмосферното налягане през деня ще се понижи и ще доближи средното за октомври.

Времето за Гоце Делчев ще е с променлива облачност и максимална температура 20 градуса.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна и на места ще превалява дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 14°-16°. Температурата на морската вода е 19°-20°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините облачността ще е значителна и на места ще превалява дъжд, над 1800 метра – сняг. Ще духа силен, по билата и бурен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра – около 1°.

В неделя температурите и сутринта, и през деня ще са с градус-два по-ниски. Валежи не се очакват, а вятърът в Западна и Централна България ще утихне. По-силни пориви ще има на изток.

Първите дни на ноември ще са студени. Сутрин ни очакват температури от 2 до 7 градуса, следобед – в широк диапазон, между 10 и 20.

Първата половина от следващата седмица ще е по-хладно на изток, тъй като от запад ще навлиза по-топъл въздух.

Около средата на седмицата ще се увеличи вероятността от мъгли в часовете до обяд. Слаби есенни превалявания на изолирани места у нас се очертават в средата и към края на работната седмица.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2020
ПВСЧПСН
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

ПОПУЛЯРНИ