Дъжд и гръмотевици в цялата страна днес

дъжд

Днес валежите ще обхванат цялата страна. На места ще са придружени от гръмотевици. По-значителни количества се очакват в Западна и Централна България, където в 8 области е обявен оранжев код. За останалата част от страната предупредителният код е “жълто”. Вятърът от изток-североизток ще се усили – ще е умерен, в Дунавската равнина и Източна България временно и силен. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални ще са от 21° до 26°, в североизточните райони, където ще завали по-късно след обяд – до 28°, в София – около 21°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 25°, а минималната 15°, за Банско 23°/15°, Разлог 23°/16°, Дупница 24°/16°, Кюстендил 23°/14°, Перник 23°/15°, Гоце Делчев 25°/17°, Сандански 25°/18° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 25°, а минималните до 18°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане през деня слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще бъде облачно и ще вали дъжд. Ще има и гръмотевична дейност. Вятърът ще е умерен, временно и силен от изток-югоизток. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 м ще достигне 16°, на 2000 м около 10°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. С прекъсвания ще превалява дъжд. По-интензивни и на повече места ще са валежите по южното крайбрежие. Ще духа умерен, временно и силен вятър от изток-североизток. Температурите слабо ще се понижат и максималните ще са 24°-26°, близки до тази на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене