Почетен знак на президента за Бербатов и Фиго

Димитър Бербатов и Луиш Фиго получиха почетни знаци от президента на България Румен Радев. Часове преди началото на шоуто на националния стадион „Васил Левски“, държавният глава прие двамата футболисти.

Всички приходи от благотворителния мач между звездните тимове на Бербатов и Фиго ще бъдат дарени за благотворителните каузи на фондациите на двамата.

„За мен е удоволствие да връча почетния знак на президента на г-н Луиш Фиго и г-н Димитър Бербатов. Това е скромен знак на уважение към две големи имена от света на футбола. На признание към двамата изключителни филантропи и приятели на децата“, започна президента.

2111392060.jpg
 

Той отбеляза както успехите на португалеца с „Реал“ Мадрид и „Барселона“, така и постигнатото от Бербатов с националната фланелка и в английското първенство.

„Искам да изразя благодарността си за топлото посрещане от г-н Президента. Наистина е чест да бъда във вашата страна. Чувствам се горд да получа тази награда, защото идва не от моята родна страна. От сърце благодаря за признанието с тази чудесна награда. Щастлив съм, защото ще имаме шанс да помогнем на много деца“, заяви развълнувания Фиго.

2111392066.jpg
„Благодаря за честта, която ми се оказва. Това показва, че държавата подкрепя каузата, с която съм се заел и ще подкрепя децата, защото те са бъдещето на страната. Още веднъж благодаря за честта, която поставя и отговорност пред мен да продължа с тази задача.“, добави Бербатов.
struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене