Първо място, купа и часовник за единадесетокласничката Кристина Попова от НПГ „Димитър Талев“

Единадесетоклсничката от НПГ “Димитър Талев“ – Гоце Делчев, Кристина Попова, завоюва първо място на национално състезание по информационни технологии.

Деветото национално състезание по информационни технологии се проведе на 18 март в Благоевград, като участие от Неврокопската професионална гимназия в Гоце Делчев взеха ученичките Кристина Попова и Марина Гълъбова от 11-и „е“ клас с ръководител Величка Ласина, както и Мария Савова от 8-и „а“ клас с ръководител Мариана Дакова.

Кристина Попова и Марина Гълъбова участваха в категория „Мултимедийни клипове“, а Мария Савова  – в „Компютърни презентации“. В рамките на 3 часа и трите възпитанички на елитната гимназия разработваха своите проекти и след оспорваната конкуренция двете единадесетокласнички Кристина Попова и Марина Гълъбова се класираха в Топ 10 в своята категория.

Двете момичета представиха проектите си пред престижното жури – доц. д-р. Иван Тренчев и ст. експерт по информатика и информационни технологии в РУО –  Благоевград Василиса Павлова.

Работата на Кристина бе оценена единодушно от журито като най-добра и така тя се оказа безапелационният победител и заслужено зае първото място.

Освен грамота и купа Кристина получи и специална предметна награда.

Националното състезание по ИТ събира най-добрите ученици в сферата на технологиите от цяла България. То е едно от най-големите състезания по ИТ в календара на МОН, което дава възможност на спечелилите призови места ученици от 11 и 12 клас да бъдат приети като студенти в ЮЗУ ”Неофит Рилски” и Технически университет – София.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене