Бивш футболист на „Пирин“(Гоце Делчев) стана треньор в „Левски“

Петър Карачаров започна от началото на този месец работа в столичния „Левски“, съобщиха най-напред близки до футболиста

Новината бе потвърдена и от клубната администрация, след като игралият преди години за неврокопчани нападател застана начело на децата родени през 2005-та година и замени Светослав Колев. Синът на бившия наставник на „Славия“, „Локомотив“(Горна Оряховица) и младежкия национален отбор Иван Колев напусна по лични причини, с което се отвори възможност за юношата на „Пирин 2001“.

Петър Карачоров е един от най-младите треньори изобщо у нас. Роден е през 1989 -та година. Изкара юношеските си години като футболист и капитан на селекцията от своя набор в школата на Ивайло Андонов. В своята кариера по-късно игра за „Пирин“(Гоце Делчев), а също така в „Беласица“(Петрич) и „Перун“(Кресна). Още на 23 години започна работа като треньор в ДАФ(София). В последните години водеше децата на Царско село родени през 2007-ма година и спечели няколко турнира.

Той е вторият бивш играч на неврокопчани, който в момента работи в ДЮШ на „Левски“. Преди него там отиде роденият в Копривлен Манол Занев, който по същото време игра за „Пирин“(Гоце Делчев), когато и неговият нов колега. Както е известно братът на национала и капитан на „Амкар“(Перм) Петър Занев пое децата, родени през 2009 в школата на столичния гранд.

Това продължава добрата традиция бивши футболисти на гоцеделчевци да бъдат треньори при „сините“, след като преди това в тима работиха настоящият шеф на школата на шампиона „Лудогорец“ Яков Папарков, помощникът на Станимир Стоилов – Саид Ибраимов и Ясен Петров.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене