Цветанов: Пуснат ли ”Наглите”, държавата си отива

„Наглите“ са хора, извършили 19 отвличания – те са готови да убиват, да режат пръсти и уши, да причиняват болка, ако ги пуснат предсрочно, държавата си отива.

Това заяви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, през чийто мандат бандата беше разкрита и заловена, в интервю за „24 часа“.

Така той коментира съдебните решения, с които двама от „Наглите“ – Ивайло Евтимов-Йожи и Любомир Димитров-Гребеца, може да бъдат освободени от затвора преди да се излежали присъдите си. Прокуратурата вече обяви, че е против, очаква се решението на по-горната съдебна инстанция.

„Групата Наглите направи 18 отвличания преди моя мандат и едно в първия му месец. Когато станах вицепремиер и министър и работехме денонощно с колегите, зная как се случи всичко. Имахме възможност да разговаряме и с жертвите. Тези, които в момента са участвали в цялата тази административна процедура за предсрочното им освобождаване, бих искал само за една минута да минат на страната на жертвите на тази група. Има хора, на които им рязаха уши, пръсти, и може ли сега това да е мотив – че за добро поведение извършител на такова престъпление трябва да бъде освободен?!“, възмути се Цветанов.

Той изтъкна, че не знае как е възможно това да се случва днес, когато всеки говори за реформа в съдебната система. Той подчерта, че става дума за хора, за които човешкият живот не представлява нищо и ако са на свобода, за семействата на похитените няма да има спокойствие.

„Аз не мога да повярвам, че в България, при положение че това беше най-тежкият период за системата на МВР – 2008-2009-а, и положихме толкова труд, за да можем да ги установим и да ги задържим, да бъдат осъдени, което означава, че доказателствата са безспорни, и в момента да ги пускат за добро поведение…“,  коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

На въпрос дали се надява да не се стигне до предсрочното им освобождаване той отговори:

„Трябва да вярваме, защото иначе държавата просто си отива. Заплатите, които получават всички, включително служителите на правоохранителната и правораздавателната система, които дават такава характеристика на тези хора, са от платените данъци на тези жертви“.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене