Синдикален лидер от Гоце Делчев сред поканените на приема при президента по случай 24 май

Огромно професионално признание получи синдикалният лидер на СС „Образование” към КТ ”Подкрепа” при Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий” в Гоце Делчев”, Илия Динев.

По случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, той бе поканен на прием при президента на Република България Румен Радев в Националния исторически музей в София.

„Беше невероятно и изключително стилно тържество, на каквото не бях присъствал досега. Всички гости бяхме посрещнати от държавния глава на неговото първо от мандата му тържество по случай 24-и май в Националния исторически музей, на фона на класическа музика в изпълнение на трио „Сопрано“, сподели пред репортер на ИНФОМРЕЖА впечатленията си Илия Динев.

Сред официалните гости на президентския прием са били патриарх Неофит и представители на служебния кабинет, видни личности от политическия, културния и обществен елит на държавата – политици, депутати, журналисти, учени, артисти, писатели, синдикалисти и учители.

По традиция тържеството е било уважено и от представителите на дипломатическия корпус. Балът в „Бояна” също е бил част от официалното отбелязване на Деня на българските първоучители – светите братя Кирил и Методий.

„Като учител от един малък, красив и със завидна култура и традиции град ще продължа да следвам казаното от президента Радев: „Буквите и писмеността са нашият общ дом, а вие, поканените, сте сред най-заслужилите. Вие го проектирате, стенописвате, озвучавате и населявате с дух. Този дом е изграден от звуци и за да не рухне, всеки препинателен знак има своето значение. Благодаря на всички вас, хората на просветата и духа, вие сте призвани да бъдете будителите, да съхраните културата и да я обогатите”, цитира думите на държавния глава учителят от Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Гоце Делчев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене