Министър Радев и кметът Котев дадоха старт на модернизирането на полицията и пожарната в Сандански

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев и кметът на община Сандански Кирил Котев дадоха символичен старт на строително монтажните работи по модернизиране и подобряване на енергийната ефективност на сградите на Районно управление „Полиция“ и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в курортния град.

Освен министърът на вътрешните работи гости на стилната церемония, посрещнати с китка здравец и хляб, бяха зам.-министърът на икономиката Александър Манолев, депутатът Атанас Стоянов, областния управител Бисер Михайлов, директорът на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – гл. комисар Николай Николов, директорът на РД „ПБЗН“ град Благоевград – Георги Пърмаков, директорът на областна дирекция на МВР – Благоевград – комисар Николай Хаджиев, началникът на РС „ПБЗН“Сандански – Атанас Атанасов, началникът на РУ „Полиция“ Сандански – Борис Щурков, общински съветници и граждани.

Кметът Кирил Котев отправи своята благодарност към Министерството на вътрешните работи и Министър Радев за съдействието и добрата съвместна работа, и разясни основните мерки, които ще се приложат за модернизацията на двете сгради.

Министър Радев, зам.-министър Манолев и народният представител Атанас Стоянов пожелаха безпрепятствено и успешно завършване на проекта, който община Сандански ще реализира.

Дейностите, които са заложени в техническия проект включват подмяна на всички дограми,  подмяна на съществуващи индустриални гаражни врати с термопанел, топлинно изолиране на външни стени, топлинно изолиране на конструкциите на типовете покрив,  възстановяване на местата с обрушен бетон по носещата стоманобетонна конструкция на сградата, монтаж на нов газов котел, подмяна на съществуваща тръбна мрежа и радиатори, осветителни инсталации – осветителни тела с ЛЕД светлоизточник и др.

С реализацията на всички мерки ще се модернизира и ще добие нов облик не само самата сграда, но и централната градска част на град Сандански.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене