Цацаров: Самоличността на атентатора от Сарафово, не е много близо до истината.

цацаров

Това, което излезе по самоличността на атентатора от Сарафово, не е много близо до истината. Беше написано, че е алжирец, но това не е близо до действителността. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров, съобщава БГНЕС.

Всички информации, които са излезли до настоящия момент не са „кой знае колко близо до истината“. Но нека кажем така – не можем на този етап да кажем каквото и да е било не защото не го знаем, просто защото работим и всяка дума би могла да бъде или грешно изтълкувана или използвана за съвсем други цел, каза той.

От думите му стана ясно, че скоро ще има и повдигнати обвинения по досъдебното производство, което се води във военната прокуратура за полетите на властта с Авиоотряд 28. По това, което се води в градска прокуратура вече бяха повдигнати обвинения на шефа на Авиоотряда. Когато бяха подадени сигналите, обвинението образува и досъдебно производство и за полетите с военните самолети и хеликоптери, което по думите на Цацаров скоро ще има решение „което ще е много близо до това на Авиоотряда“.

На въпрос дали е важна фигура бившият министър-председател, той каза „естествено, че е важна фигура“. „Не можем да изчерпим и НК не ги изчерпва формите на участие само с прекия извършител. Работи се по линия на това не просто кой е нарушавал действащите регламенти, кой е изисквал извършването на тези нарушения. За да използваш такси, и да не го платиш, първо трябва да го поръчаш, то няма да дойде само“, обясни той. За това дали могат да се очакват и обвинения към бившия министър – председател, главният прокурор каза, че това ще се прецени в хода на досъдебното производство и в това, което е предмет на военната прокуратура.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене