Дупнишкият фараон Г. Близнаков закъса яко!

Разпродават за стотинки дори посудата на хотела му в Сапарева баня

Синдик Мария Шукерова разпродава имуществото на обявения във фалит хотел на фараона от Дупница Георги Близнаков в Сапарева баня. Дори посудата е обявена за продан, лъжиците и вилиците са оценени на по 20 ст. бройката, тирбушон пък се продава за левче, професионални печки с фурни за по 100 лв., завивките по 3 лв. бройката заедно с възглавницата. Разпродажбата е обявена по искане на Окръжен съд -Благоевград, където хотелът е обявен в несъстоятелност през 2016 г.

В същото време ужилени купувачи във въпросния хотел „Съни Вилидж“ водят дела да си получат парите, които са дали на ръка на Близнаков „на зелено” за апартаменти, за което вестник „Струма“ писа. Преди няколко месеца синдик продаде хотела за 1 113 000 лв., но все още не е обявено в публичното пространство кой е купувачът. С парите от продажбата на „Съни Вилидж” синдикът ще изплати ипотеката на Г. Близнаков от 1,5 млн. лв. към банка и ако остане нещо, ще се издължи на собственици на апартаменти, които са го осъдили да им върне парите.

В момента дупнишкият фараон е в ареста в Пловдив.

Както вестник „Струма“ писа, преди десетина дни мярката на Георги Близнаков бе променена с гаранция от 50 000 лв., той обжалва тази сума с мотива, че не разполага с толкова пари. В определения срок той не е внесъл 50 000 лв., а и при проверката на дадения от него за домашен адрес се оказало, че апартаментът е бил негов допреди 6 г., когато го продал. Така дупнишкият фараон остана в ареста.

В същото време съпругата му Ивона, която беше пусната от пловдивския арест под гаранция от 30 000 лв., отново дава кредити, но в офис в Благоевград.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене