Местния печат

„Вяра“

Предрешен като премиера Борисов, Я. Попов изпрати випуск 2017 на гимназията по икономика в Кюстендил, завърши цял отбор миски – Б. Велинова, К. Василева и С. Богданска…

125 зрелостници, сред които и момичето на публиката от „Девойка Кюстендилска пролет 2016” Бетина Велинова, бяха изпратени на стилно тържество в Гимназията по икономика и мениджмънт в Кюстендил. Випуск 2017 завършват пет паралелки, с класни ръководители Биляна Христова – по български език и литература, Ивайло Карадачки – по финанси и банково дело, Аделина Филипова – по испански език, Румяна  Кирилова – по математика, и по български език Мария Кирилова.

Сапаревобанци биха тревога: Изхвърлиха тракийски трон на боклука

Тракийски трон от древната Германея е бил изхвърлен на боклука от строеж в Сапарева баня, алармираха сапаревобанци на редакционните телефони. Тракийският трон вероятно е изкопан от храм хранилище Асклепион, построен в чест на древногръцкия бог на медицината Асклепий, предполагат сапаревобанци. „Тракийската Германея ще допринесе много за бъдещото развитие на курортния град и ще даде огромен тласък за туризма”, смята Дени Милева от фондация „Природните чудеса на България”, откъдето заснеха останките от тракийското светилище, изхвърлено на боклука.

 Шок! Жесток удар между ауди и опел отне живота на Димитър Тодоров преди годежа му и на бащата на 3 деца Руслан край Петрич

Цял Петрич потъна в тотален шок и траур, след като катастрофа взе две жертви – Димитър Тодоров от село Старчево и 36-годишния Руслан Янакиев от ромската махала в града. Димитър планирал скоро годеж, твърдят опечалени близки, а Руслан оставя три сирачета. При зловещата катастрофа има и един тежко ранен. Инцидентът станал около 21,10 часа по пътя за Петрич на прав участък.

 ЮЗУ проф. Атанас Попов от Благоевград: Министър Каракачанов е играл кючеци с Цветан Василев, излъга, че няма бизнес

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов е пял и играл кючеци заедно със злополучния банкер Цветан Василев по сватби и кръщенета, обяви в свой коментар ЮЗУ професорът Атанас Попов от Благоевград. Ето какво заяви още той в социалната мрежа: „Онези безумци, които сега се радват на потомствения агент на Държавна сигурност Каракачанов и управляват заедно с него, имат къса памет.

 С 4 699 751 лв. европейски пари общината в Кюстендил изгражда паркове, площади, детски площадки; зам.-кметът Росица Плачкова: Предвиждаме нов облик, ако бъдат отрязани 50 дървета, ще засадим нови 200

4 699 751 лв. инвестира общината в Кюстендил за благоустрояване на градската среда, като парите идват чрез Европейския фонд за регионално развитие и малка част от национално финансиране, обяви заместник-кметът Росица Плачкова. Предвижда се да бъде променено пространството по поречието на река Банщица, както и паркът пред художествената галерия. Ще бъдат създадени зони за обществен отдих – паркове, зелени площи, детски площадки, градски площади. В обновените участъци ще бъде рехабилитирана уличната мрежа и ще се монтира енергоспестяващо улично осветление и системи за охрана и борба с престъпността.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене