Фиго обяви седмина от избраниците си за звездния мач срещу отбора на Бербатов

„За мен е удоволствие да бъда тук пред вас в София. Благодаря на Димитър за поканата за този благотворителен мач“

Това заяви легендарният Луиш Фиго. Днес бе проведена съвместна пресконференция на Луиш Фиго и Димитър Бербатов за предстоящия благотворителен мач All Stars 2017, който ще се проведе на 14 юни на националния стадион „Васил Левски” от 20:00 часа.

„Такива събития са много специални, независимо от факта, че много от футболистите, които играят в тези мачове, вече не състезават в професионалния футбол. Важна е каузата. Футболистите и хората по трибуните ще допринесат изключително много за нея.

За моята фондация такъв тип събития са много важни. Ние сме фондацията, която благодарение на спорта се опитва да създава повече възможности за по-младите. В такива събития е много хубаво, че си с играчи, с които си играл, но по-важното е, че с тях помагаш на много хора“, заяви Фиго за предстоящото събитие.

След като досега Димитър Бербатов обяви имената на Райън Гигс, Неманя Видич, Пол Скоулс, Гари Невил, Патрис Евра, Едвин ван дер Сар и Христо Стоичков, същото направи и португалецът.

„Засега сме разговаряли с много футболисти. Роберто Карлош, Франческо Толдо, Йенс Леман, Мичел Салгадо, Деко, Максуел, Робер Пирес са тези, които са потвърдили участието си в срещата“, обяви той.

„Роналдо също е поканен, но всичко зависи от него и неговият график. Ще се опитаме да го доведем, но той може да има нужда от почивка след тежкия сезон в Испания.

Но със сигурност очаквайте още много имена. Трябва да изчакаме края на сезона, за да получим потвърждение от тези, които сме поканили. Както знаете Канаваро е треньор в Китай, а Зидан има ангажименти с Реал Мадрид. Но бъдете сигурни, че ще има такива футболисти, които не сте виждали от толкова близо. Димитър ще трябва да внимава, защото ще има много големи имена в нашия състав“.

На въпрос дали се страхува от единствения българин носител на „Златната топка“ Христо Стоичков, както и за кои други български футболисти е чувал, Фиго заяви. „Не, не се страхувам от Стоичков. Уважавам много Христо, независимо, че понякога той говори твърде много, но това е част от неговата личност. Нашите отношения са чудесни и нямаме никакви проблеми помежду си.

Чувал съм за Балъков, Ивайло Йорданов. Надявам се, че и националният ви отбор ще успее да постига целите си.

Отказах се от кандидатурата си за ФИФА, защото в този момент видях, че няма как да спечеля. В такива моменти е по-добре да се оттеглиш, защото видях, че процесът за избиране на президент не е демократичен“, сподели португалецът за причината, поради която се е отказал от кандидатурата си за президент на ФИФА.

Относно предстоящият сблъсък между Реал Мадрид и Байерн Мюнхен от ¼-финалите на Шампионска лига, Фиго коментира: „Реал Мадрид има добра преднина от първия мач. Всичко може да се случи, когато играят едни от най-големите отбори в света, но все пак очаквам Реал да се класира напред“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене