Обилни валежи, гръмотевици и градушки в Югозапада днес

Днес облачността ще е значителна. Главно в западната половина на страната, а привечер и на места в Източна България ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен до силен изток-югоизточен вятър. След обяд, в северозападните райони, вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух. Ще има гръмотевични бури и интензивни валежи, възможни са градушки. Максималните температури ще са в широки граници – от 10°-11° в северозападните райони до 20°-21° на места в Горнотракийската низина, в София около 15°.

 За Гоце Делчев максималната температура днес ще е 15°, а минималната 8°,

Благоевград 15°/6°,

Банско 13°/7°,

Разлог 15°/8°,

Дупница 14°/4°,

Кюстендил 14°/5°,

Перник 15°/4°,

Сандански 16°/10°,

Петрич 16°/10°

Заради очакваните обилни валежи в цяла Западна България е обявен жълт предупредителен код.

Атмосферното наляганее e по-ниско от средното за месеца и през деня ще се понижива, но по-късно след обяд ще започне да се повишава.

Над планините облачността ще е по-често значителна. Ще превалява слаб сняг, под 1800 – дъжд. В Рило-Родопската област валежите ще са придружени с гръмотевици. Ще духа силен до бурен юг, югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра – около 8°, на 2000 метра – около 1°.

По Северното Черноморието облачността ще е значителна, а над Южното – разкъсана. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 10°-15°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене