Будно и патриотично Балдево с двудневни чествания   за поредна година отбелязва 116 години от Илинденско – Преображенското въстание на 26-ти и 27-ми юли

116 години от Илинденско-Преображенското въстание  ще отбележи по традиция и тази година с голям събор и възпоменания будното и патриотично гърменско село Балдево.

Празненствата по-случай годишнината ще започнат на 26-ти юли от 20 часа на така наречената  в селото местност“ Горичката“ с концерти на  Крисия и  известният изпълнител на македонски песни  от Гоце Делчев, Георги Жбантов с оркестър „Щуро маке“ .

 На следващият ден от 19:30 часа  ще бъде отслужена   литургия в памет на загиналите  във въстанието участници от Балдево като празничният ден ще продължи с изпълненията на Детска танцова група  от с. Огняново ,  концерт на народната певица Боряна Карпузова с Димитър Стефанов и рецитал  по случай годишнината от Балдево .

Зарята по случай 116-та година от Илинденско- Преображенското въстание в Балдево е предвидена да разтърси и освети  селото и района в 22“45 часа след което ще започне култува дискотека под звездите .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене