Йордан Боздански: Скандалното съдийство ограби труда на „Пирин“(Гоце Делчев)

След като през есента съдията Иво Андреев не отсъди две дузпи за „Пирин“ срещу „Германея“(Сапарева баня), столичният арбитър за пореден път ощети неврокопчани

Това се случи по време на домакинството срещу „Сливнишки герой“. Явно влюбен в крайния изход при 1:1, служителят на футболната Темида доведе нещата отново до същия хикс с тенденциозното си ръководене на двубоя, който премина границата на нормалното. Софиянецът първоначално даде продължение от 4 минути, но търпеливо изчака до 6-та минута след редовното време, когато гостите отбелязаха изравнителното си попадение. Ако не бе отбелязан този гол, вероятно срещата щеше да стигне до тъмно или докато „Сливнишки герой“ отбележи попадение.

За капак чернодрешкото си подготви почвата да помогне на тима на съперника, след като за щяло и нещяло нашари футболистите на „Пирин“ с жълти картони и само чакаше удобен момент да ги остави в числено намален състав.

За тази среща възпитаниците на Йордан Боздански заслужиха суперлативи за своята игра, след като 35 минути играха с човек по-малко. Освен това те демонстрираха оня толкова липсващ в предните мачове дух и вяра във възможностите си, което бе основна причина за допуснатия негативен старт. В 51 мин. домакините поведоха в резултата, след като Борислав Шабанов засече подаване от ляво на Радослав Моллов. Малко след това от игра за втори жълт картон бе изгонен Леон Илиев. В последната атака от даденото продължение резервата Стефанов изравни резултата.

„Незаслужено загубихме 2 т. Съдията ни ограби, скандално съдийство ограби труда на „Пирин“(Гоце Делчев). С отсъжданията си, както и червения картон, подминатите нарушения за гостите и излишната и прекомерна строгост спрямо нашите футболисти. Мисля, че отбор като „Сливнишки герой“ не се нуждае от подобни реверанси.

Просто с тоя съдия нищо хубаво не ни очаква, когато е назначен за нашите мачове. Просто резултатът е предвиден с негово присъствие. Аз искам да изкажа задоволството си от момчетата в нашия отбор. Останахме с 10 души и търсехме победата до последно, но жалко, че ни се изплъзна в последния момент. Изплъзна се заради един човек, който ограби труда ни. Това е истината и смятам, че това е определение, недостатъчно силно за случилото се. Освиркванията за него от страна на феновете и аплодисментите им за нашия отбор бяха абсолютно заслужени.

Ще бъдем доста затруднени при отсъствието на Леон Илиев, контузените футболисти. Скамейката ни не е достатъчно дълга и се случва, че резервите не влизат да помогнат, а пречат понякога, след като не са готови. Просто заради травми или отсъствия се губи от желаната форма,“ коментира старши треньорът на „Пирин“ Йордан Боздански.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене