Какво ще бъде времето до края на месеца

За разлика от вчера, днес валежи ще има все още главно в източната половина от страната, където и през целия ден ще остане ветровито.

В Западна България облачността ще намалее и там температурите ще достигнат до 17 – 20 градуса.

В по-голямата част от страната максималните температури ще бъдат от 14 до 16 градуса, в източните райони, където облачността ще се разкъса едва в следобедните часове – от 11 до 13 градуса.

В планините и днес ще остане по-често облачно, на места с превалявания, като границата между дъжд и сняг ще бъде около 1800 метра.

Утре ще има повече слънчеви часове, но до вечерта отново ще завали, първо в Западна България.

Ще има и райони с проливни валежи. Очакват се и гръмотевични бури, а през нощта срещу четвъртък и в четвъртък сутринта в планинските и в североизточните райони, както и по високите полета на Западна България, се очаква дъждът временно да преминава и в сняг.

Максималните температури съществено ще се понижат.

С валежи ще бъде и в петък. Ще продължи и застудяването.

Именно петък, 21 април, се очаква да бъде и денят с най-ниски максимални температури до края на април – от 6 до 11 градуса, стойности, които са много по-ниски от обичайните.

През почивните дни се очаква бързо затопляне, по-съществено в неделя, когато и вероятността за превалявания е по-малка.

В сутрешните часове ще бъде твърде студено, с минимални температури на места около нулата и условия за образуване на слани.

И през новата седмица времето ще остане променливо с по-голяма вероятност за по-съществени валежи около 25 април и 30 април.btv

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене