Тази нощ пускат експериментално кръгово кръстовище при Зърнени храни в Благоевград

По разпореждане на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов тази нощ  ще бъде пуснато в експлоатация кръстовището при „Зърнени храни“, което ще бъде преобразувано в такова с кръгово движение. Организацията ще бъде направена с подвижни елементи, като целта е да бъде установена ефективността и да бъдат преценени евентуални неудобства. Симулиращото кръгово кръстовище ще обхване четириклонното кръстовище, което се образува при пресичането на булевардите „Св. Димитър Солунски“ и „Васил Левски“. Не са предвидени промени в геометрията на изграденото кръстовище. На място ще има дежурен патрул, който ще следи за нормалното преминаване на автомобили. Ще бъде направено и заснемане, на база на което ще се изготви анализ.

Експерименталното кръгово кръстовище се налага с оглед натоварения трафик. В случай, че преминаването на коли и пешеходци, се окаже безпроблемно и ефективно, кръстовището ще бъде преобразувано трайно в такова с кръгово движение.

Преобразуването на кръстовищата в такива с кръгово движение е част от политиката на кмета д-р Атанас Камбитов, с цел увеличаване на пропускваемостта на автомобилите.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене