Настимир Ананиев: Още нямаме договореност за субсидията с Петков и Василев

От „ВОЛТ“ все още нямат договореност с формацията на двамата бивши министри Кирил Петков и Асен Василев – „Продължаваме промяната“, какъв размер от субсидията ще получават. От новия проект ще използват именно партията на Настимир Ананиев, както и „СЕК“, за да се явят на вота на 14 ноември.

Мандатоносителите все още не са се договорили за партийната субсидия, но са се разбрали, че ще има споразумение преди самите избори, стана ясно от коментар на самия Ананиев пред БТВ.

„Ние от ВОЛТ ги потърсихме Петков и Василев, тъй като ги харесваме. Видяхме, че за 3 месеца може да се свърши работа с дела, не с думи“, заяви Ананиев.

На въпрос каква е цената за включването на „ВОЛТ“, той заяви, че няма цена. Страхът от този проект е голям според него от страна на провалили се партии. „Ние даваме доверие, не сме поставяли никакви условия, затова се съгласихме кандидатите да имат определен профил и да се обсъждат на коалиционен съвет. Искаме още прозрачност при финансирането – всеки, който иска, да излезе и да ги дари“, добави той.

Идеята според Ананиев е да се спрат кражбите, силен микро и макробизнес, който произвежда работни места. Икономиката се разпределя според нуждите на обществото.

„Пълна лъжа е, че съм съветник на министъра на икономиката“, каза Ананиев и добави: „Аз съм мандатоносител, защото това е кауза и до този момент не съм се възползвал от това. Аз съм предприемач, не съм участвал в обществени поръчки, давам работа на 10 души“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене