Водачът на листата на Обединените патриоти Атанас Стоянов: Патриотизмът ще бъде в основата на новото икономическо и духовно възраждане на българите

Водачът на листата на Обединените патриоти Атанас Стоянов е от град Сандан-
ски, на 45 години, семеен. Завършил е висшето си образование в Софийски универ-
ситет „Св. Климент Охридски“, специалност „Право“.
От 2003-а до 2007-а година е общински съветник в община Сандански. От 2008-а до 2014-а година два мандата е председател на Общински съвет – Сандански. От 2011-а до 2014-а година два мандата е  председател на Сдружението на югозападните общини. От 2008-а до момента е председател и на Народно читалище „Отец Паисий“, гр. Сандански. Народен представител в 43-ото народно събрание от групата на патриотите.
Атанас Стоянов бе сред най-активните народни представители в Пиринско. Има десетки законодателни инициативи, парламентарни въпроси към министри и изказвания от парламентарната трибуна.

– Г-н Стоянов, броени дни остават до 26 март, когато ще избираме новото Народно събрание. Каква кампания провеждат Обединените патриоти в региона и страната?
– Тези избори до голяма степен ще определят посоката и бъдещето на страната ни. Именно за това ние, Обединените патриоти, провеждаме смислена, активна и позитивна кампания в общините от нашия регион и страната. Целта ни е нашите патриотични идеи и послания да достигнат до всеки родолюбив българин, на когото не му е безразлична съдбата на отечеството. Ежедневните лични срещи и контакти със стотици жители от Пиринска Македония е най-ефективният начин за естествена, човешка комуникация с тях. Помпозните, скъпоплатени кампании, които са патент на партиите от статуквото, са ни чужди. Фокусът на нашата кампания е активният диалог с гражданите, чрез който не само да назоваваме проблемите, а да намерим и решения за тях. Крайно време е да изчистим боклука и да си подредим нашата, българската къща.
– Вие сте водач на листата на Обединени патриоти в Благоевградска област. По-лесно ли Ви е да водите кампанията от позицията на трета политическа сила?
– Подредбата в политическата таблица на партиите не е определящ фактор и критерий за тяхната тежест. Важна е идеологията, принципите и лицата, които ще ги отстояват. Да, Обединените патриоти сме вече трета политическа сила, което показва, че оправдаваме очакванията и доверието на българите. Три десетилетия политици и партии умишлено разединяват народа ни. Лъжите, демагогията, грабежът, корупцията, олигархията, монополите, безотговорността бяха и са символ на управлението на леви и десни, на демократи и социалисти. Дошло е време разделно за лъжливи и крадливи политици, и идва време българско за родолюбив и градивен патриотизъм, който да върне достойнството на българите. Доверието в патриотите расте, защото в тях хората разпознават истинската алтернатива за реални решения чрез националноотговорни политики и реформи.
– Какво е различното във вашата програма от другите политически партии?
– Още в миналия парламент повдигахме, отстоявахме и предлагахме решения по основните проблеми пред нацията ни – повишаване на доходите, справяне с битовата престъпност в малките населени места, емигрантската криза, ненамесата на Турция във вътрешните работи на България, повече целеви средства за здравеопазване, образование и култура.
Основните ни приоритети са и ще бъдат: 1. По-високи и справедливи доходи за пенсионерите – възрастното население, което изгради България, а днес голяма част от тях са с доходи под прага на бедност. По-високи доходи и за работещите чрез стимулиране на малкия, среден и голям бизнес, и възраждане на българското национално стопанство; 2. Сигурността – лична, обществена, национална; 3. Справедливостта – икономическа, социална, съдебна. Днес, на прага на изборите, всички политици изведнъж станаха патриоти и националисти и припознаха нашите идеи. Няма лошо, дано ги приемат, след като ние ги предложим в следващия парламент. Тези наши приоритети ще бъдат основният ни инструмент при преговорите за съставяне на следващото правителство.
– Какви са исканията и очакванията на хората от Пиринския край и какво вие им обещахте“
– Развитието на Пиринска Македония до голяма степен зависи от комплексното развитие на страната ни. Основен проблем и тук си остават ниските доходи на работещи и пенсионери. За да се ускори темпът на развитие, за да се повиши жизненият стандарт, за да превърнем нашия регион в желано място за живот, инвестиции, земеделие, туризъм, е необходимо да се създадат оптимални административни и стопански условия и предпоставки за местния бизнес. Крайно време е вместо икономика на услугите, ниско потребление, дребна търговия и нагласени обществени поръчки да заработи икономика на българското производство. Туризмът и земеделието са златните кокошки за нашата област, които могат да снасят плодоносни яйца. Но както навсякъде, така и тук основният враг за малкия и среден бизнес са тежките административни, лицензионни и разрешителни режими. Крайно необходими са данъчни и лицензионни облекчения за стотиците и хиляди малки и средни предприятия, земеделски производители, които са гръбнакът на нашата икономика.
– Водачите на листи на основните партии не са от нашата област. Само Обединените патриоти избраха във Ваше лице водач на листата, който е роден и живее в областта. Вашият коментар“
– Няма нужда от коментар. Този факт е показателен за отношението на партийните централи и политическата олигархия към област Благоевград. Явно партийните сметки и поставените политически парашутисти са по-важни от лицата, съпричастни с развитието на региона ни. А после се чудим защо хората обичат страната си, но мразят политиците и държавата. Липсата на водачи на партиите от нашия регион е обида за жителите на областта.
– Какво искате да кажете на избирателите“
– България няма време за губене. Нужна е тотална промяна. Истинската алтернатива за страната ни е в общите градивни усилия на всеки един от нас, за когото думата „патриотизъм“ не е само красив лозунг, а преди всичко дълг и отговорност към „всичко българско и родно“. Само съзидателните сили на българския патриотизъм могат да върнат достойнството на българите. Имаме волята и енергията. Имаме добрите пробългарски идеи за икономическо и духовно възраждане. Имаме и лицата, с които ще ги реализираме – в името на просперитета и добруването на народа ни.
Интервюто взе
ЛИДИЯ МАНЕВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене