Ивайло Златанов, шефът на РИО – Благоевград пред Топ Преса: Уволнението на Смиленов не е политическо! Смиленов: И децата в Благоевград знаят защо съм уволнен! Ще се видим в съда!

„И децата в Благоевград знаят защо съм уволнен. Нима това за Вас е изненада?“ Така коментира уволнението си от 11 ОУ „Христо Ботев“ Валери Смиленов пред Топ Преса. Междувременно се свързахме и с шефа на РИО Благоевград – господин Ивайло Златанов, който потвърди уволнението и даде разяснения:

„Медийна интерпретация и невярна информация е, че имало много проверки срещу вече уволнения директор на 11 ОУ „Христо Ботев“ Валери Смиленов. Проверките са две по официални жалби срещу него и една напълно рутинна проверка. Нарушенията, констатирани в тези провреки, са, меко казано, неприемливи. Междувременно нека стане ясно, че преди време имаше и проверка от министерството и резултатите от тази проверка и нашите са аналогични. Несериозно е да се говори за политическо уволнение. Не прави чест на господин Смиленов да говори такива небивалици…“, заяви още Ивайло Златанов пред Топ Преса.

От друга страна Смиленов се закани да вкара в съда целия този казус.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене