Местния печат

„Вяра“

Овошките на дупнишкия пазар държат цена от 5 лева, бившият миньор Васил Борсучки: Хората купуват, продал съм 5 000 бройки

В Дупница лозички могат да се намерят за 3,50 лв., докато в Благоевград удрят 9 лв., заяви търговецът на пазара в Дупница Васил Борсучки. Овошките традиционно са сред най-търсените стоки в момента. Търсят се всякакви видове – ябълки, череши, круши, праскови, сливи, кайсии. Обичайно се засаждат през март и по-запознатите с тънкостите на овощарството вече са извършили тази дейност. Има още време да се посадят дръвчета, смятат агрономи.

Арестуваха бившия шахматист Б. Иванов от Благоевград заради книжки менте, грозят го 8 г. затвор

Придобилият скандална слава бивш шахматист Борислав Иванов от Благоевград бе арестуван след разследване за търговия с фалшиви шофьорски книжки. Ако вината му бъде доказана, той може да влезе в затвора за 8 години.

Трагедия в Разлог! 43-годишният Петър се обеси с колан в дома си, откри го приятелка

43-годишният Петър К.  бе открит увиснал на бесило на стълбите в родната му къща в Разлог. На кошмарната гледка се натъкнала негова близка, която отишла да го види. Мъжът висял обесен на колан и връв, напълно безжизнен. Жената веднага сигнализирала на тел.112. Предполага се, че Петър се е обесил няколко дни по-рано, тъй като съседите му разказвали, че не са го виждали отдавна. Петър живеел сам от доста години. Не е оставил предсмъртно писмо.

Болният Иван Демиревски отложи изпита за председател на Административния съд в Кюстендил, конкурира се за поста с дупничанката Даниела Петрова

Заболяване на съдия Иван Демиревски попречи на изслушването на двамата мераклии за мястото на председател на Административния съд в Кюстендил. Новият избор се налага заради изтичане на двата последователни мандата на досегашния шеф на институцията – съдия Галина Стойчева. Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет отложи избора на административен ръководител – председател на Административен съд-Кюстендил за 25 април.

Съдът в Кюстендил стартира процедура по несъстоятелност за дупнишката „Абонданца”

Окръжният съд в Кюстендил стартира процедура по обявяване в несъстоятелност на дупнишката фирма „Абонданца” по искане на кредитор. Името на дружеството нашумя с поредицата от протести на шивачки заради неизплатени заплати.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене