Общинският лидер на партия Атака – Благоевград пред Топ ПРЕСА : Само за последния месец имаме 26 нови членове на партията

45-08-01-kovahki1

ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ НЯМА НУЖДА ОТ НОВА ДЖАМИЯ, НИ ЕЩЕ РАБОТИМ ЗА ТОВА!

Едно интервю на

Ина КОКОВА

Историкът Георги Ковачки е роден е през 1950 г. в гр. Благоевград. Завършва учителски институт в гр. Смолян със специалности – Български език, история и френски език. Завършва висшето си образование в СУ „Климент Охридски” – магистър по история. От 1976 до 1987 Георги Ковачки е учител в ОУ „Т. Александров” в с. Падеш, община Благоевград. От 1987 г. до 2009г. заема длъжността директор на училището в с. Падеш. От 2009 г. до 2012г. е учител в ІV ОУ-Благоевград.

Паралелно с това, Ковачки е директор на Център за образователни услуги и квалификации към Министерството на образованието през 2002 г., а от 2002 г. до 2008 г. Георги Ковачки е представител на Издателство „ПРОСВЕТА” София за Благоевградска област.

От 2003 г. управлява търговска фирма занимаваща се с търговия на книжарски стоки. Георги Борисов Ковачки е квалифицирал в поредица от курсове по история, гражданско възпитание, финансово управление на средното образование, мениджмънт и иновации в образованието, управление на делегирани бюджети, компютърна грамотност. Владее френски, руски и португалски език.

Георги Ковачки е общински председател на „Атака” в Благоевград.

Разкажете малко повече за себе си. Вие сте историк, как решихте да се присъедините към ПП Атака?

Партия Атака е кауза. Това е главното ми основание – приемайки изцяло нейните идеи, програма и най-вече плана „Сидеров“. Вече от година и половина съм председател на партия Атака, на общинския сбор – Благоевград. Иначе, да, аз съм историк. Завършил съм Софийския университет, специалност история. Работил съм дълги години като учител, директор на училище, директор на център за образователни услуги и квалификации в Благоевград към Министерството.

Като областен лидер на партията, какво предвиждате като инициативи и за какво ще работите на местно ниво?

На местно ниво ние провеждаме политиката на партия Атака. В момента най-важното е изпълнението на нашите десет основни цели, които пресата казаха, че са ултиматум към управляващите. На второ място, идват евроизборите. Цялостната организация е плещите на ръководството.Както на предишните два референдума, ще се справим както трябва, на висота. А отделно имаме местни инициативи по отделните общини на благоевградска област, като за Благоевград предвиждаме през месец април да продължат т.нар. социални отряди, които минават под мотото на християнско милосърдие. Много хора, които са в крайно нуждаещо се положение, получиха помощи, които по един или друг начин да им помогнат да преживеят. Отделно в Благоевград ще проведем един Великденски турнир за шах мат юноши и мъже. А от миналата година ще продължим традицията да имаме безплатни курсове по математика. Този път те ще бъдат не само за седмокласници и за младежи и девойки, които завършват средното си образование, но и за деца от 1 до 12 клас. За целта всяка седмица, първите четири дни от седмицата, сутрин и следобед ще има безплатни двучасови занимания с деца, които са в нужда и вместо да плаща за частни уроци, могат да дойдат при нас и да получат квалифицирана помощ от елитни учители по математика и информатика.

ПП Атака беше доста нападана през последните месеци. Как се отрази това на партията – има ли напуснали членове или напротив?

Напротив. Само за последния месец имаме 26 нови членове на партията, касаещи всички слоеве на обществото- юристи, финансисти, обикновени работници. Хората виждат какво прави партия Атака в парламента и на местно ниво, оценяват, че това е единствената партия, която отразява вижданията на хората и най-вече устоява интересите на България. Единствената партия.

Каква е разликата между Атака и останалите националистически партии?

Да не прозвучи грубо, но те се възползват в момента от това, което партия Атака направи. Това са псевдо-патриотични партии, които търсят някаква изгода и имидж да се докопат до партийни пари, най-вече т.нар. Национален фронт за спасение на Бойко.

В Гоце Делчев се предвижда строеж на джамия. Каква е позицията на ПП Атака по този въпрос, като се има предвид, че това ще бъде най-голямата джамия на Балканския полуостров?

Няма да мине. Няма да мине и нашите структури в Гоце Делчев и всички, и на централно ниво, ще предприемем всички мерки, които са легални, това да не стане. Достатъчно са джамиите, няма нужда от втора, трета и четвърта джамия там, на това място.

Значи гражданите могат да са спокойни, че това няма да се случи?

Няма да се случи и това ви го гарантирам.

Всички твърдят, че държавата се управлява от тройната коалиция на БСП, ДПС и Атака. Как ще коментирате твърдението?

О, това непрекъсната се внушава.

А каква е причината за това?

Знаете каква е – да се омаскари партия Атака, че едва ли не сме заедно с другите партии. Истината е една – чрез медии, чрез всички средства, партия Атака да не се допусне до управлението, защото тя е партията, която по някакъв начин подпомага този парламент да прави крачка по крачка, стъпка по стъпка в правилната посока, т.е. в интерес на хората, в интерес на България. А пък цялата поми, която се изсипа върху партията в крайна сметка е един бумеранг срещу ония, които правят това. Знаете всички телевизии, без Атака, са поръчкови.Журналистите пазят своя хляб и по един или друг начин обслужват или са слугинаж на партиите, на които по един или друг начин партия Атака засегна интересите. Всички проекто-закони, които Атака прави са в полза на хората. Много малко от тях минават, други се забавят. Целта е да не се  казва нищо добро за партията, а обратното. Голям е страхът от партия Атака, за това е това зомбиране на хората.

Доста наболял проблем за Благоевград са неодобрените пари за европроекти. Има ли виновни според вас за така създалата се ситуация?

Моето лично мнение е, че колкото повече за Благоевград, както казва Мечо Пух, толкова по-добре. Така, че къде е вината е едно на въпрос. Ние, от партия Атака, на местно ниво, подкрепяме колкото се може повече субсидии да идват за Благоевград. Градът го заслужава, който и да го управлява, важното е населението в община Благоевград да живее по-добре, по-европейски.

Предстоят евроизбори, как ще накарате хората да припознаят ПП Атака като своя политическа партия на тези избори?

Всеки сам трябва да направи своя избор. Първо хората трябва да гласуват. Второ много трябва да отсяват. Даже бих препоръчал да не гледат телевизии и да не четат вестници. Нека сами да преценят кой какво прави и защо го прави. Или както се казва в Библията – „по делата ги съдете“. И ако припознаят партия Атака, нека да гласуват за нея, защото това е партията, която не само в България ще провежда политика за отстояването на България, но и в ЕС. , т.е. да има хора, които да спират безумните закони или наредби на т. нар. европарламент и нека да гласуват.

Напоследък сме свидетели на много нови партии. Какво й е толкова привлекателно на политиката в България?

Целта е да се докопат до субсидиите. Втората причина е медийно присъствие, да се покажат по телевизиите. На България й трябват 3-4 партии, не повече. Това е, а всички други са измислени герои.

Промените в Избирателния кодекс, които партия Атака иска да се случат?

Можеше и по-добре да стане, но и това е нещо, стъпка напред, т. е. манипулациите с фалшиви бюлетини и т.н., поне тук това да се стопира. Аз съм малко по-краен и мисля, че трябва да се въведе всеобщо гласуване, по този начин ние щяхме да премахнем ДПС да бъде някакъв регулатор на политиката на България.Хората щяха да си кажат мнението, а за електронно гласуване все още не сме дорасли, защото ние сме гении в областта на хакерството, на новите технологии.

Случаят с Лясковец. Има ли виновни?

Има.

Кой?

Слаба организация.

Трябва ли да има подадени оставки според вас?

Разбира се, че трябва. Не може елитни части по такъв балъшки начин, това е лаик не можа да го направи, да подходи  в тази ситуация. А друг е въпроса, че в пресата се появиха съобщения, че преди това някой е снимал и т. н. и по този начин операцията е била обречена, но все си мисля, че някъде има грешка. Грешка, която коства много на един млад човек, в разцвета на силите си да си отиде.

За финал: кога и как България ще заприлича на нормална европейска държава?

На първо място, когато в нашия парламент влезнат не 23, а 123 и повече хора, които да отстояват националния интерес и така да водят България напред.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене