Без категория

БАНКОВА АФЕРА! БАНКЕРИТЕ БАБАТА И МИЛЕНКАТА РАЗСЛЕДВАНИ ЗА НЕЛЕГАЛНИ КОМИСИОННИ В СХЕМИ С БЛАГОЕВГРАДСККИ БИЗНСЕМЕНИ!

байкушев

ФИНАНСОВОТО РАЗУЗНЗНАВАНЕ НА ДАНС РАЗСЛЕДВА ОРГАНИЗИРАНА ГРУПА ЗА ЧЕРЕН КАПИТАЛ НА ТОП БАНКЕРИ В ЮГОЗАПАДНАТА СТОЛИЦА!

Финансовото разузнаване на държавната агенция за национална сигурност в Благоевград е  по петите на банкова организирана престъпна група за източване на банкови капитали, лапане на тлъсти комисионни под масата срещу отпускане на кредити, имотни измами и пр. Като основен организатор е кръстник на групата е известен топ банкер от Благоевград с кодовото име и прякор – „Бабата“. Странно съвпадение с този прякор има известният екс банков бос на СИБанк в Благоевград – Иван Николов – Бабата. Не можем да твърдим с категирчност обаче дали става въпрос за него или за някой друг , въпреки че съвпаденията професия и прякор да са очевадни. Схемите на „Бабата“ са били наблюдавани от години насам, но предвид факта че той имал сериозни позиции в бившето управление на Бойко Борисов разследването срещало известни спънки. Въпреки че е пенсионер той продължава да консултира и да посредничи на бизнесмени при вземането на тлъсти кредити.

В докладът на дансаджиите който ни беше предаден словесно едно към едно от наши източници в службата,  ясно се описват схемите който „Бабата“ редял с известни бизнсемени от Благоевград и региона. Срещу тлъста комисионна банкерът отпускал кредити с препоръки пред началството, обезпечавал ги с имоти на силно завишена данъчна оценка. Въпросните пари не били декларирани а влагани в дребен бизнес на други бизнсемени от Благоевград с цел тяхното узаконяване и изпиране. От цялата тази дейност за една година / пример 2011/ , „Бабава“ ощетил държавата с над 1 млн лева. В схемите на „Баабата“ участвал и друг негов „ученик“ в банковото дело описан в докладите на ДАНС като – Миленката. Странно съвпадение този път с името на общинският съветник от ГЕРБ – Йордан Миленков, който пък от три години насам оглавява областният клон на банката на Цеко Минев или иначе казано „ ПИБанк“.

По интересен е фактът как „ Бабата“ „Миленката“ и другите членове на организираната престъпна група са процедирали с буквалното заграбване на имоти ипотекирани от техни клиенти и останали в неплатежоспособност за покриване на дълговете им към управляваните от тях банки. За изключително бързи срокове, се е организирал съдия изпълнител в повечето случаи била – роднината на бизнсемена Георги Тозев, който от своя страна е доста близък с банекрът „ Миленката“ . / Още в първия брой на вестник Топ Преса ние разкрихме как местен политик от ГЕРБ лапна 75 бона рушвет от сделката с ГУМ – Благоевград. Това дали е случайно/. Съдия изпълнителя обявява за продан ипотекиран имот, групировката на „Бабата“ прикрива търга и се отчита протоколно че никой не се е явил. Налага се нова преоценка е цената на имота пада. Така докато цената на имота не падне под 70 процента от реалните, тогава поставено лице на „Миленката“ и  „Бабата“ купува имота и известно време след това го продава на тройни цени. Такъв пример може да се даде с бизнесмена Петър Байкушев, чийто близки и юристи не едън път са участвали в закупуването на подобни имоти.  Всичко остава за сметка на кредитополучателя обаче, който освен дългове до ушите вече загубва и своят ипотекиран имот. Разбира се повечето от нашите читатели ще кажат че всичко това си е напълно законно защото си е част от банковото дело. Така е до момента в който схемаджиите не включат своите поставени лица, фирмите за пране на нелегалните им доходи и пладнешкият обир от държавата изразяващ се в укриване на приходи и данъци. Длъжни сме да упоменем че гръб и закрила на делата на топ банкерите от Благоевград стояли и големи началници в София. Имената им ще спестим за сега докато не ги проучим щателно, както направихме с „Бабата“ и  „Миленката“ . Ще продължаваме да нищим банковите схеми в югозападна България и пладнешките им обири, като се надяваме всеки който има какво да каже по темата да се свърже с нас и да го направи.

Редно е в лансираната версия и хипотеза хората които имат близки до изнесените прякори също да дадат своето становище а не да се покриват в мишите си дупки.

САМО ФАКТИ!

ТОВА ЛИ Е „МИЛЕНКАТА“ ?

Общинският съветник от ГЕРБ – Благоевград и досегашен заместник-директор на СИБанк Йордан Миленков оглави благоевградския клон на Първа инвестиционна банка /ПИБ/ преди три години. Това стана след конкурс, за който кандидатстваха 5-има банкови служители от Благоевград. 39-годишният местен депутат, който за последните 9 г. успя да израстне в йерархията на СИБанк и от декември 2009 г. бе дясна ръка на дългогодишния управител Иван Николов-Бабата, вече е шеф в ПИБ.

ТОВА ЛИ Е „БАБАТА“?

Шефът на СИБАНК в Благоевград Иван Александров Николов, популярен като Бабата, е бил вербуван през лятото на 1974 г. да работи като агент за ІІ управление на ДС към МВР – Благоевград. Роденият на 28 юни 1941 г. бъдещ банкер е бил вербуван за каузата от о.р. Боголюб Николов Бумбаров, който е бил и негов пряк ръководител. Николов се е прикривал под псевдонимите агент Бигор и агент Петко. Комисията по досиетата е установила принадлежността му към органите по Регистрационния дневник на агентите, 5 картона и Протокол №4/1990 г. за унищожаване на лично дело. Името на Иван Николов бе разсекретено след проверка на 32-ма членове на управителните, контролните и надзорните органи и прокуристите на „Търговска и спестовна банка“ АД, която до 26.01.1996 г. бе с наименование „ТУРИСТСПОРТБАНК“.

НИКА ИСТИНАТА ДА ИЗЛЕЗЕ НА БЯЛ СВЯТ! ЧАКАМЕ И РЕАКЦИЯТА НА СЛУЖБИТЕ!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене