Димитър Делчев в Сандански: Ще премахнем „данък бюрокрация“ за бизнеса и гражданите

Ще премахнем „данък бюрокрация“ за бизнеса и гражданите. Ще сложим край на безкрайното чакане на опашки и корупцията в администрациите.

Това заяви на среща с избиратели в Сандански Димитър Делчев, водач на листата на „Реформаторски блок – Глас народен“ за Благоевградска област.

Пътят за връщане на младите хора в България съществува, но трябва да се разчисти с няколко прости действия – ограничаване на корупцията, подобряване на системите на правосъдието, образованието, здравеопазването, съчетани с икономически подем. Това е основната цел на нашата коалиция и няма да спрем да работим по този път да се връщат все повече хора, заяви Делчев.

Колкото и пари да дадем за реформи, ако не бъде спряна корупцията, то тези средства отново ще изтекат в джоба на 1% хора и именно на това се противопоставяме и първото ни действие в следващия парламент ще бъде отново да внесем закона за борба с корупцията. Да се създаде единен орган и да започнем тази битка, която се бави с десетилетия, каза той.

Темата за образованието е основна. Една необразована нация е слаба и бедна, което я прави податлива на влияние. Нашата цел е най-малко 4,5% от БВП или 1 млрд. лева повече от настоящите средства да се дават за образование. Това ще осигури достoйно заплащане на учителите, ще даде повeче възможности за училищата в подобряването на средата и качеството, коментира водачът на листата на Реформаторите.

Делчев бе категоричен, че за да се намали процентът на необразовани хора трябва да има и по-стрoги санкции. Всеки родител, който не праща детето си на училище ще бъде глобяван, а всеки човек, който не е учил до 16 години, както казва Конституцията, няма да има право на помощи за безработица. Не може да не е направено и минимално усилие да се добие образование и квалификация и да се лежи на издръжка на държавата, заяви той.

Хората изразиха подкрепа за въвеждането на образователен ценз. Според Делчев тов аможе да стане и чрез въвеждане на машинното гласуване във всяка секция и премахване на номерата на партиите, а след всеки гласувал да се разместват местата. Така този, който не може да чете, няма да може и да гласува, поясни той.

Според думите му партиите, които са си купили 2/3 от гласовете вече са се издължили и не смятат, че имат ангажимент към обществото, затова трябва добре да прецените за кого ще гласувате. 

На срещата бяха обсъдени и мерките за подпомагане на земеделските производители, справедлива съдебна система и спирането на източването на здравната система.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене