„ВОЛЯ“ напредва в Пиринско

Водачът на листата на ПП „ВОЛЯ“ в 1 МИР – Благоевград, Теменуга Върбанова, придружена от националния младежки координатор на гражданското сдружение Атанас Махлелиев и областния лидер на младежите Владимир Шатев, посети днес шивашки цехове в Пиринско.

Само за ден тримата успяха да се срещнат с работници от 10 предприятия в Сандански, Петрич и Благоевград и се запознаха с проблемите в бранша.

На всички места се открои проблемът с липсата на подготвени кадри, а нито една от посетените фирми не работеше по европейски проекти, които дават възможности за развитие и обучение на кадрите заради липса на информация и подкрепа от държавата.

„Липсва ясна стратегия в този отрасъл. Ще инициираме законодателни промени за защита на работещите в шивашките предприятия, така че да пресечем порочната практика нелоялни работодатели да ги наемат без договори и след два месеца да ги уволняват, в немалко случаи и без да им плащат“, заяви по време на срещите Теменуга Върбанова.

Тя подчерта, че „ВОЛЯ“ е единствената партия, която подава ръка на бизнеса и застава зад малките и средни фирми.

Шивачките признаха пред нея, че не се чувстват защитени и спокойни за бъдещето си.

За никого не е тайна, че повечето от шивашките цехове работят на ишлеме. От партията на Веселин Марешки смятат, че това трябва да се промени и родните фирми да имат възможност сами да пласират продукцията си на международните пазари, а не да бъдат само посредник.

Подкрепата на малките и средни предприятия е един от основните приоритети в управленската програма на „ВОЛЯ“. Целта е да се облекчи бизнеса и да се пресече корупцията в администрацията.

„Бизнесът трябва да се освободи най-после от административните пречки и да получава подкрепа и различни стимули от държавата за това, че разкрива нови работни места. Само така българската икономика ще тръгне напред“, отбеляза и националният младежки лидер на гражданско движение „ВОЛЯ“ Атанас Махлелиев.

Работниците от своя страна споделиха, че празното говорене на политиците им е омръзнало до болка и увериха, че ще подкрепят Веселин Марешки заради протегнатата му ръка към българските предприемачи и борбата му с картелите и монополите. Според тях „ВОЛЯ“ е единствената алтернатива на сегашното статукво.

От гражданското движение подчертаха, че бизнес климатът в страната трябва коренно да се промени и държавата да стане е роб на бизнеса, а не бизнесът да робува на държавата, както е в момента.

„Само чрез силен предприемачески дух може да се постигне успех в икономическото развитие на страната“, е категорична още Теменуга Върбанова.

Утре водачът на листата в Благоевградска област и част от експертния съвет на гражданско движение „ВОЛЯ“ ще се срещнат с жители на Петрич от 15:00 часа в хотел „Бац“.

Същия ден представителите на формацията на Веселин Марешки ще посетят и Сандански. Срещата е насрочена за 18:00 часа в зала „Струма“ на Интерхотел Сандански.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене