Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел: Трябва да наваксаме изгубеното време и земеделците ни да се възползват от новата Обща селскостопанска политика на ЕС

_thumb

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ от Благоевградска област и евродепутатът на ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел се срещнаха с жителите на гр. Петрич. Втората в листата Даниела Савеклиева призова хората да бъдат активни и да направят разумен избор на 5. октомври, за да има възможност ГЕРБ да състави самостоятелно правителство. „България отново е на ръба на бездната след година и половина, в която тройната коалиция задължи всеки от нас с 10 млрд. лв. Средства, които никой не знае къде отидоха. Само ГЕРБ може да извади страната от кризата, затова ни подкрепете. “, призова Даниела Савеклиева.

„В листата на ГЕРБ сме хора, ангажирани с дневния ред на българските граждани. ГЕРБ е единствената партия, която има решения на проблемите. Гласувайте ни доверие и ще стабилизираме отново държавата. “, каза кандидатът за народен представител от Петрич Димитър Танев. Той подчерта, че ще настоява за ефективен контрол на вноса на границата, което ще има положителен ефект за земеделските стопани от петричкия регион.

Един от присъстващите на срещата земеделски производител постави въпроса да се създадат такива възможности в България, че децата на земеделците да обработват бащината си земя. „За това се борихме на европейско ниво по време на правителството на ГЕРБ и го постигнахме – защитихме по-добри условия за българските селскостопански производители. Сега обаче трябва да наваксваме изгубеното време и нашите земеделци да се възползват от извоюваното за тях при реформата на новата Обща селскостопанска политика на ЕС“, коментира Мария Габриел. Тя поясни, че на национално ниво правителството решава дали да изпълнява извоюваното сред което е подкрепата за младите и малките фермери, подкрепа за зеленчукопроизводството и овощарството. Според нея национална отговорност е приоритетите да бъдат определени по-скоро.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене