Обещано – изпълнено! Започва мащабен ремонт на улиците в Белица и селата

Обещано – изпълнено! Младият и амбициозен кмет на община Белица Радослав Ревански пое ангажимента и вече изпълнява обещаното пред хората от Белица и общината.

С настъпване на пролетните дни градоначалникът се разпореди да стартира ремонтът на пътната инфраструктура на град Белица и селата. Стартът започна с текущия ремонт на ул. ”Гоце Делчев”.

Веднага след нея започва благоустрояването на централните – главни улици „Владимир Поптомов”, „Никола Вапцаров” и „Илинден”, както улица „Христо Ботев”, на която се намира здравният център.

„Митко Саев” и „Иван Алексов” са улиците, които за първи път ще бъдат ремонтирани и на които ще се положи асфалт. В промяната на облика на града е включена и ул.„Кирил и Методий”, водеща до СУ ”Св. св. Кирил и Методий” и детска градина „Надежда”.

Предстои изцяло реконструкция на „околовръстната” улична мрежа „Димо Хаджидимов”, водеща до пътя за „Парк за реадаптация на танцуващите мечки” и К.К. „Семково”.

Тук изцяло предстои подмяна на съществуващите бордюри, пътната настилка и дейности по отводняването. Предвидени са дейности по вертикалната и хоризонтална маркировка с цел безопасно движение на  МПС и хора.

Ще бъдат поставени изкуствени неравности по пътното платно изцяло отговарящи на изискванията на действащата нормативна уредба.

Главната улица „Георги Андрейчин”, водеща до централната градска част на Белица, изцяло ще промени облика си. Предвижда се и пълна подмяна на пътната настилка с вертикална и хоризонтална маркировка.

В този момент се изпълнява и текущият ремонт на трибуните на градския стадион в Белица и монтаж на ажурна ограда.

В селата Краище и Дагоново е предвидено частично асфалтиране на площадите пред кметствата.

„До края на май поетият ангажимент от кмета на община Белица ще бъде изпълнен! Машините и хората работят с пълна пара!“, съобщиха от общинската администрация в планинското градче.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене