Македонски вълци мутанти нападнаха Петричко

_thumb

Вълците нападали стадата в селото. Снимка Монитор

Странните животни дошли от развъдници в западната ни съседка

Вълци с клепнали уши и бели гърди нападнаха петричкото село Яково. Странните животни изяли крава и телето на Левчо Атанасов, каза за “Монитор” кметът на селото Велин Иванов. Вълците нападнали и стадото на пастира Генчо Янев, на когото изяли пръча на стадото. Ловци предполагат, че вълците са се насочили към селото заради снега, който е затруднил намирането на храна. “От месец ноември миналата година около селото ни вилнеят четири шарени вълка с клепнали уши, които хората тук никога не са виждали.

Предполагаме, че хищниците са развъждани и пускани от т.нар. природозащитни организации. Отново ще алармирам ловната дружинка и очакваме да ги изтребят най-после”, допълни кметът на селото.Преди няколко месеца подобни вълци мутанти нахлуха в дворовете на хората в самото село Яково и оглозгаха 2 прасета, няколко овце и кози, теле и едно магаре. Село Яково е близо до границата с Република Македония и е вероятно странните вълци да са дошли оттам. За появата на тези хищници в самите села спомагат и поголовно изсечените гори.

Това затруднява вълците да се забелязват отдалече и да се отстрелват от ловците. Възможно е тези вълци да ги пускат от развъдници в Македония, както не е изключено новата порода вълци да са хибрид между многото бездомни кучета и познатите горски вълци, обясниха природозащитници. Местните ловни дружинки трябва бързо да се организират и да започнат отстрелване на хищниците. Населението в селата намалява, а с тях намаляват и домашните животни. Намалял е и дивечът в гората, затова вълците освирепяват от глад и навлизат в самите дворове на къщите.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене