Зоопаркът в Благоевград се разпада

Лъвовете не са лешояди, за да ги храните с мърша!

Зоопаркът в Благоевград става Зоологическа градина“ – с това заглавие гръмнаха местните ежедневници миналата година по това време. Досегашният Зоопарк в Благоевград става Зоологическа градина. Разликата между двете е лицензът, който удостоверява годността на зоологическата градина за опазване на диви животински видове извън естествената им среда. Има вариант обаче, ако не се изпълнят предписаните условия, лицензът на атракциона в Благоевград да бъде отнет. Оттогава обаче никой нищо не е чул за Зоологическа градина. Топ Преса отиде на място, за да види в какво състояние са животните. Оказа се, че вълкът, за който писахме на 27 август 2016 год., все още е изолиран и все още няма достъп до вътрешната част на клетката. Тогава статията ни бе насочена към вниманието на д-р Крум Попниколов, директор на зоопарка в Благоевград. За съжаление без резултат. Нещата се влошават с всеки изминат ден.
КАКВО ВИДЯ ЕКИПЪТ НА ТОП ПРЕСА ТАМ?
Първото нещо, което ни направи впечатление, е че всичко се руши и е опасно за животните… Второто нещо, което направо ни ужаси, е че в клетката на лъвовете вместо месо за храна имаше хвърлена мъртва котка. Лъвовете не са лешояди, за да ги храните с мърша! Няма вход, няма охрана… Циганчета обикалят и тормозят животните. Минават на оглед и правят планове за нови атаки по Великден. Не е тайна, че често по празници атакуват Зоологическа градина и като ловджии се прибират по домовете си с улов, я коза, я някоя екзотична птица. В сайта на Топ Преса – www.TopPresa.com – има видео, от което ще ви стане ясно какво е състоянието на Зоопарка в Благоевград. Срещнахме двама човека, най-вероятно двама от седемте служители, които всъщност не знаем какво работят, но ги видяхме с пръчка да побутват разхвърляните солети по-близо до клетките на маймуните. Браво, похвално…
За да не си мислите, че сме зле настроени, ще кажем и хубавите неща: Клетката на мечките е уникална, Бриджит Бардо боб да яде. Видяхме и новите кошчета и пейки. Радваме се, че нещо се случва… Топ Преса периодично ще следи какво е състоянието на Зоологическа градина!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене