Какво се случва в училище „Кузман Шапкарев“ в Благоевград?! Ще заровят ли томахавките родители и ръководство?! Спешна среща с началника на инспектората Ив. Златанов

Над 1000 ученици нареждат учители и ръководство на първите места по заплати в областта, столът е преграден и са построени кабинети снабдени с интернет и всякакви екстри

Спешна среща на родители, учители и началника на инспектората по образованието в Благоевград Ивайло Златанов се проведе днес по настояване на училищното ръководство, начело с директора Лилия Стоянова. Целта е проблемите, които от месец тресат училището да бъдат сложени „на масата“ и изяснени. А там родители на третокласници протестират срещу условията при които са поставени да учат децата им, фитнес зала, с уреди, и малки прозорци. За случая struma.com ви информира периодично.

След намесата ни фитнес уредите в залата на третокласниците бяха изнесени, РЗИ направи проверка и установи, че осветеността от прозорците е достатъчна, за да не уврежда зрението на малките ученици. Неудобството идва от факта, че малчуганите, за да слязат в залата си от третия етаж носят раници над 20 килограма по стълбите на училището.

На днешната среща бе поставен въпросът за промяна на графика на учениците, на ротационен принцип всички да учат във въпросната „прекроена “ фитнес зала, така неудобството няма да е само за малките. Началникът на инспектората направи препоръка да се намали план-приема на ученици в училището от следващата година, за да не се стига до такива проблеми.

Стана ясно, че 7-мо основно училище има над 1000 ученици, базата се оказва тясна, за децата и проблеми ще има, ако не се вземат мерки за ограничаването на приема на първокласници догодина, смятат експерти.

Репортер на struma.com се натъкна и на изумителни „пристройки“ в стола на училището. Там са направени кабинетчета като кутийки, разни кътове, които да побират ученици, сякаш училището е база на профилирани паралелки. Мястото за хранене на децата е съкратено, само и само да бъдат изградени въпросните кабинети. Над 1000 ученици има в 7-мо училище!

Бройката е умопомрачителна и нарежда учители и ръководство на финала на таблицата за заплати, там където заплатите са най-високи. В Благоевград има десетки училища с прекрасна база, какъв е този наплив в това училище е въпросът?! Продължаваме да следим ще се разреши ли проблемът със стаите за ученици в училището, ще бъдат ли завъртени учениците да учат във фитнес залата и на какъв график.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене