Петричката болница „Рокфелер“ с нов борч, благоевградска фирма я даде на съд за неплатени 49 600 лв. за сервизно обслужване през 2012 г.

Ново задължение от над 49 000 лв. е предявено от благоевградското дружество „Медицинска техника“ ООД – Благоевград към дружеството длъжник МБАЛ „Рокфелер“ – Петрич, представлявано от законния управител Тодорка Икономова. Този път благоевградското дружество, което се управлява от инж. Стефан Христов, е предявило 4 съдебни иска в Районен съд – Петрич, сумата е 49 600 лв.

Четирите дела, които ще се разглеждат от трима граждански съдии – Атанас Кобуров, Андрей Николов и Ангелина Бисеркова, са вече входирани и са на бюрата им за разглеждане. В 14-дневен срок обаче съдът ще изпрати претенцията на благоевградското дружество до дружеството длъжник за отговор – дали имат възражения по повдигнатото парично искане, или не.

При възражение няма да бъде издаден поредният изпълнителен лист за събиране на борча и ще се започне съдебната процедура, поясниха вчера петричките магистрати, натоварени с делата, които тепърва ще бъдат разглеждани в съдебна зала.

Сумите които са обект на претенция от страна на благоевградското дружество, са в размерите на 6000 лв., 15 200 лв., 14 600 лв. и 13 800 лв. Вземането произтича от следните обстоятелства: между страните е сключен договор за абонаментно обслужване №13/03.01.2012 г., по силата на който за цялата 2012 година заявителят е извършвал сервизно обслужване на медицинската техника на болницата. По договора за извършени услуги са издадени фактури, като сумите, надхвърлящи 49 000 лв., не са изплатени до настоящия момент.

ВЕНКО СТЕФАНОВ/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене