Планът за отваряне: На 20-ти февруари кръчмите, на 1 март – моловете

На 4 февруари ще се направи анализ, за да се прецени как да започне поетапното отваряне на икономиката. Това стана ясно от думите на проф.Борис Богов, главен изпълнителен директор на Александровска боница.

Според него, първо в клас ще се върнат по-големите ученици, след това ще се премине към увеличаване на капацитета на театрите, които сега работят с 30 % от посетителите, а най-накрая ще останат заведенията и моловете.

По всичко изглежда, че основните нагласи на здравните власти са за най-ранно отваряне на ресторантите около 20 февруари, а на моловете и фитнесите – през март, ако разбира се новият щам на ковид-19 не е влязъл агресивно в България.

От думите на проф. Борис Богов стана ясно, че през първата седмица на януари излекуваните са около 10 000, втората седмица те са 15 000, а вчера са 31 000.

„В България никога не е имало пълно затваряне, както например във Франция. Мисля, че ако мерките бяха по-строги, нямаше да го има това първо място по смъртност на Балканите“, убеден е проф. Богов.

Според него мерките не трябва да се разпускат самоцелно, а много внимателно и бавно. Директорът на Александровска болница е категоричен, че напрежението в здравната система е спаднало до поносими граници, но все още не бързат да закриват ковид отделения, защото очакват покачване на болните през февруари.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене