Дъждовна неделя

Днес над страната ще преобладава облачно време. Преди обяд ще е почти без валежи, на места в Южна България и с временни разкъсвания на облачността. След обяд и вечерта валежите ще се активизират, ще продължат и през нощта. На места ще бъдат значителни. В равнините ще вали дъжд, а в планинските райони – сняг. С до умерен вятър от север-североизток ще продължи да прониква студен въздух. Максималните температури ще бъдат между 5° и 10°, на отделни места в Южна България до 14°.

 За Гоце Делчев максималната температура днес ще е 14°, а минималната 8°,

Благоевград 9°/4°,

Банско 10°/5°,

Разлог 11°/6°,

Дупница 7°/3°,

Кюстендил 7°/3°,

Перник 5°/3°,

Сандански 13°/7°,

Петрич 13°/7°

 Атмосферното налягане е и ще се задържи малко по-ниско от средното за март.

Над планините ще е предимно облачно и мъгливо, преди обяд без съществени валежи. В следобедните часове и вечерта валежите ще се активизират, ще продължат и през нощта и на места ще са значителни. Ще вали сняг и ще се образува нова снежна покривка. Ще духа умерен и временно силен вятър от североизток, по билата от югоизток, който вечерта ще се усили още. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 0°, на 2000 метра – около минус 4°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. Преди обяд над южното крайбрежие с временни разкъсвания на облачността. След обяд и вечерта валежите ще се активизират и ще продължат и през нощта срещу понеделник. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 8°-10°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, с тенденция на усилване.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене