Подробности за трагедията сполетяла 2 семейства в Югозапада! Приятели загинаха с мотор, единият изхвърчал от удара във вада и се удавил

Двойна смърт на младежи на 19 и 16 години почерни най-малката община в Кюстендилска област – Трекляно. 19-годишният Ивалин Захариев и три години по-младият му приятел, 16-г. Мариан Тодоров, били намерени мъртви на пътя между селата Трекляно и Средорек навръх националния празник 3-ти март сутринта. От полицията едва вчера съобщиха за двойната смърт.

Двамата младежи, родом от Монтанско, били със семействата си на квартира в с. Средорек, където родителите работят като дървосекачи, разказват местните.

Според живеещи в малката планинска община двете момчета заедно с още няколко младежи от с. Трекляно купонясвали вечерта преди националния празник в местната кръчма, след което се качили на мотора и тръгнали да се прибират към Средорек. На около два километра от селото баткото загубил управлението над машината и се блъснал в крайпътно дърво. Той загинал на място, а по-малкият изхвърчал при сблъсъка в близката вада, където се удавил. Телата на младежите били открити случайно от патрул на Гранична полиция, който правел обход в района. На място веднага е повикан екип на Спешен център, но медиците само констатирали смъртта на двамата.

От Окръжна прокуратура – Кюстендил обявиха, че по случая е образувано досъдебно производство. Първоначалните тестове показали, че моторът се е движел с превишена скорост, а водачът е загубил управлението заради хлъзгавия път. Шосето било заскрежено заради падналия през деня дъжд, който заради ниските температури в планината след скриването на слънцето бързо се превърнал в лед.

„Беше много тежко, семействата на двете момчетата не искаха да повярват, че децата им не са между живите вече”, разказаха работещи в Спешен център – Кюстендил, станали свидетели на драмата. Оказало се, че загиналото 16-годишно е единствен син във фамилията.

„Въпреки че не са от региона, хората ги приемаха като свои, защото семействата им от години идват тук, за да работят от ранна пролет до късна есен в дърводобива”, коментираха в Средорек. Младежите били част от 10-ината млади жители в населеното място, в което живеят 322-ма души.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене