Клуб по художествена гимнастика „Пирин“- Благоевград с множество медали в началото на спортната година

13 медала спечелиха талантливите грации от Клуб по художествена гимнастика „Пирин“- Благоевград от първото си участие за годината.

Те успяха да впечатлят жури и публика в I Национален турнир по художествена гимнастика „Ангелите на България“, който се проведе в зала „Арена Армеец“ в столицата- „Angels Cup“. Малките ангели на красивия спорт показаха умения в съчетанията, красива хореография и изящни движения. Над 400 грации от 22 клуба от България, а също и момичета от Швейцария, представиха своите съчетания в малката зала на „Арена Армеец“.

Благоевград се представи блестящо и извоюва 6 златни, 5 сребърни и два бронзови медала. Малките гимнастички на Клуб по художествена гимнастика „Пирин“- Благоевград спечелиха в ансамбловата надпревара първо и второ място и взеха златото и среброто.

В индивидуалното състезание най-малките Християна Христова и Даная Митева са на трето място и бронз. Най-голяма изненада бе поднесена от дебютантката Елена Дулева, която извоюва златото с прецизно, красиво и елегантно изпълнение. Момичетата си направиха снимки за спомен със световната шампионка Симона Пейчева и двукратната вицесветовна шампионка Кристина Ташева.

Община Благоевград пожелава успешна спортна година на младите благоевградски „златни момичета“ и много медали.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене