Вангел Аврамов е новият член на Управителния съвет на Югозападното държавно предприятие

Инж. Вангел Аврамов е новият член на Управителния съвет на Югозападното държавно предприятие. Той заменя на поста Биляна Петачка. Заповедта за назначаването е на служебния министър на земеделието и храните, който като орган на управление на държавните предприятия по чл. 163 от Закона за горите назначава и освобождава членовете на управителните съвети.

Инж. Аврамов е с 43-годишен професионален опит в системата на горите. Трудовата му биография започва в „ДГС Първомай”, където в продължение на 12 години работи като началник участък и заместник-директор. От 1985 г. постъпва на работа в РДГ Благоевград, където последователно заема длъжностите главен специалист по стопанисване на горите, началник отдел, зам.-директор и директор. През 2004 г. след конкурс оглавява дирекцията на Природен парк „Рилски манастир”.

Инж. Вангел Аврамов има редица публикации в областта на стопанисването на горите, залесяването с корков дъб и кестен и е един от авторите на инструкцията по стопанисване на кестеновите гори в България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене