Треньорите на „Витоша“(Бистрица) не знаят правилника и провалиха мач с „Пирин“ при децата

В български футбол в последните години сме свикнали да виждаме всичко. Но да не се играе една футболна среща защото и двата отбора са с еднакви екипи…

Въпросната среща е между „Пирин 2001“ и „Витоша“(Бистрица) при децата в елитната група до 15 години. тя трябваше да се играе в събота от 11.00 часа на терените на Ивайло Андонов в Покровник. Минути преди началото на срещата се оказва, че и двата отбора разполагат само със зелени екипи. По наредба на БФС гостуващият отбор е този който трябва да играе с резервен екип.

Дежурен делегат на неиграната среща  е бил бившият футболист и директор на „Пирин“(Благоевград) Венцислав Давидков, а рефер Владислав Борисов от Кюстендил. Решение по казуса пък трябва да вземе СТК на ЗС на БФС в София.

От своя страна това налага въпроса: Дали, след като веднъж са учили за треньори, трябва да тънат в самодоволство и да не продължават да се интересуват от правилата? Кой трябва да им разясни материята? Дали не трябва правилниците да се четат, а не да се разчита на преразказ?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене