Тютюнопроизводителите искат удължаване на срока за вписване

Министърът на земеделието и храните да издаде заповед за удължаване на крайния срок за вписване в регистъра на тютюнопроизводителите с един месец – до 30 април 2017 година, иска „Национална асоциация на тютюнопроизводителите – 2010“ (НАТ-2010).

В рамките на Консултативния съвет по тютюна към министъра на земеделието и храните от 28 февруари тази година, от асоциацията са предложили удължаване на крайния срок за вписване в регистъра с един месец – до 30 април тази година. Организацията е отбелязала, че програмата за регистрация на земеделските стопани среща проблеми при идентификация на земеделски парцели под пет декара, които са част от по-големи такива и отказва да ги регистрира.

НАТ-2010 посочват, че членовете на КС по тютюна към МЗХ единодушно са одобрили и удължаването на крайния срок, и предложението тютюнопроизводителите да извършат идентификация на земеделски парцели с площ под 5 декара, подкрепена от специална декларация.

Асоциация очакват да бъдат информирана за издаване на въпросната заповед на земеделския министър и призовават да се направи необходимото да могат земеделските стопани с площи под пет декара тютюневи насаждения да се впишат в регистъра.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене