Лидерът на ПП ГЕРБ, кандидат-депутатът Д. Гамишев: Правителството на Борисов направи много за Гоце Делчев и хората видяха това! За мен ГЕРБ е кауза!

Доверието, което получих от моите съпартийци и хилядите хора в района, ме задължават да работя денонощно! Приемам номинацията си като отговорност и дълг! ГЕРБ трябва да продължи да управлява, защото показахме, че сме надпартийни в служба на хората и Европа оцени това

Димитър Гамишев е роден в град Гоце Делчев. Завършил средното си образование в родния град. Бакалавър по стопанско управление и мениджмънт завършен във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите в град Пловдив. Уважаван предприемач, хотелиер, сам се определя като работещ човек. Димитър Гамишев е общински съветник и кандидатът за народен представител от партия ГЕРБ от град Гоце Делчев. Той беше посочен от местната структура с изключително доверие. Утвърден от националното ръководство на изпълнителна комисия под номер седем в листата с кандидатите да влязат в българския парламент.

– Господин Гамишев, какво ви мотивира да вземете решение да се впуснете в предизборната надпревара?

– Първо благодаря за поканата. Фактът да бъда номиниран за кандидат народен представител от партия ГЕРБ за мен основано е задължаващ. Повече политици и на местно и на национално ниво приемат, гласуваното от хората доверие като отговорност но аз бих добавил и думата – дълг. Това че бях предложен от моите съпартийци с голямо мнозинство за мен е изключително признание, прави ме задължен да постигна възможно най-добрия резултат. Това е основната мотивация да приема ангажимента да представлявам хората в народното събрание. Това решение не е лично. То е продиктувано от обществената нагласа, от доверието, което получих от моите съпартийци в Гоце Делчев и националното ръководство на партия ГЕРБ в София в лицето на лидера Бойко Борисов и заместник председателят Цветан Цветанов.

– Чувствате ли се подготвен да бъдете народен представител?

– В политиката няма място за чувства. В политиката според мен нямат място и емоциите. Готовността ми да работя в полза на обществото, съм я показал преди години, още при учредяването на партия ГЕРБ – Гоце Делчев. Когато припознах каузата на ГЕРБ като своя и дадох немалко от съзнателния си живот и лично време да я отстоявам. Всичко останало е следствие. Приемам номинацията ми за кандидат народен представител като част от работата ми на политик. Време за излишно приповдигане и самочувствие няма. Българското общество очаква от следващото 44-то Народно събрание да осигури стабилно мнозинство, да избере солидно и работоспособно правителство и да приеме реална законодателна програма за развитие на икономиката, съживяване на българското производство и осъществяване на нов тип социална политика. За друго няма време.

– Относно предизборната програма на партия ГЕРБ. Без спор Вие като председател на партията в Гоце Делчев неведнъж я подкрепихте във всичките й точки. Повечето Ваши колеги – кандидат народни представители обаче акцентират върху определена част от нея, припознавайки я като основен приоритет в кампанията. Кой е Вашият приоритет, господин Гамишев?

– Като бъдещ народен представител възнамерявам да се придържам към посилните за мен точки от предизборната ни програма. Имам увереност да смятам, че мога да работя в частта по инвестицията в образованието и квалифицираните кадри в сектора. Според мен трябва да се насърчава връзката на образователната система с нуждите на пазара на труда. През годините доказахме, че водещо за ГЕРБ е повишаването на доходите на всички български граждани. Дайте си сметка, че ние залагаме на реално изпълними политики и знаем как да постигнем дългосрочен икономически растеж. Но това, което смятам за своя лична цел, е идеята на нашия председател господин Бойко Борисов – намаляване на бюрократичната тежест върху бизнеса и гражданите и прехвърлянето и върху администрацията. Целта ни е да прехвърлим тежестта от бюрокрацията върху администрацията, а не върху гражданите и бизнеса. Проблемът с бюрокрацията ескалира в последните десетина години, защото самата администрация се храни с бюрокрация. Законът ще забранява на администрацията да искат от гражданите документи, издадени от други администрации и аз смятам да работя активно за това. Чиновникът вече по електронен път ще събира информация. Какво се случва, ако не я събере или има забележка? В 7-дневен срок този чиновник ще информира гражданина, че трябва да си направи необходимото. Това работи по един перфектен начин. Имаме електронна агенция, маса европейски програми, така че е на пълно изпълнимо, по-добре да го направим сега стига да получим нужното доверие. Аз лично съм уверен в това.

– Определено плановете за бъдещето звучат добре. Но бих искал да Ви върна и малко назад, по време на управлението на ГЕРБ. Резултатите от това управление според Вас добра мотивация ли ще са за избирателите да ви припознаят отново за бъдещото управление на страната?

– Винаги съм бил умерен в публичното говорене, защото смятам, че повече трябва да се работи и по-малко да се говори. Също така смятам, че резултатите от направеното от ГЕРБ през последните години са повече от силна мотивация за българския избирател. Разбира се, има и лоши фактори, които влияят това послание да се пречупва през призмата на лъжливия популизъм и непочтени и политически действия, които според мен могат да разконцентрират обществото. Ето защо резултатите от постигнато не трябва да се приемат за реклама, а за чист аргумент ГЕРБ да се върне отново на власт. За района на Гоце Делчев например партия ГЕРБ направи много. Детски площадки, улици пътища, саниране… всичко това беше постигнато от управлението на партия ГЕРБ, със съдействието на ГЕРБ. Партията доказа, че интересът на хората е над партийния – твърдо го заявявам, че това е само при нас.

– Вие освен политик лидер на партия ГЕРБ – Гоце Делчев, сте един от уважаемите предприемачи в региона, също така хотелиер … човек на бизнеса. Бизнесът изисква енергия и трябва да се цени времето. Откъде у Вас тази енергия, откъде черпите енергия и сили да работите във всички сфери на работата си и като политик, и като бизнесмен?

– Буквалният превод на думата бизнесмен е работещ човек. Приемам се като такъв. Другото са ваши думи. Основният източник на енергия, който ме зарежда ежедневно, това е благодарността на хората. Когато видя доволството в техните очи. Преди година ми беше гласувано доверие да поема структурата на партия ГЕРБ – Гоце Делчев. Странно ми беше, но в офиса на партията се усещаше едно напрежение. Липсата на ежедневен диалог между партия и избиратели. Нужен беше пречистващ процес, не само партиен, но и духовен… Затова започнах с водосвет, направен от Негово високопреосвещенство неврокопския митрополит Серафим. Този процес продължи с индивидуални разговори с всеки едни наш член, с всеки наш избирател, с всеки, който е дошъл в офиса да иска помощ и съдействие. Само за един месец имаше видими резултати. Хората видяха реалното лице на партия ГЕРБ в Гоце Делчев. Няма нищо по-хубаво от това, когато хората се връщат офиса и благодарят за съдействието, за помощта. Няма нищо по-зареждащо от това да ме спират хора по улиците и да ми стискат ръката и да ми кажат „Браво“ и „Благодаря“. Това превръща работния ми ден в 16-часов. Знаете ли, че има хора, които ми казват: „Ти си единственият политик, местен парламентарист, който постоянно си вдига телефона“… направете си сметка. Как да не работиш, как да не развиваш, когато обществото те задължава….

– Следва моментално нашия редовен въпрос, който задаваме към политиците. Повече Ви даде политиката или повече Ви взе?

– Политиката дава много. Дава контакти, дава възможности, дава развитие но и взема много… На мен лично ми взе много от личното ми време, времето за семейството, за близките, за приятелите… може да се каже, че има дни, в които дори не мога да ги видя. Използвам дори случая да им се извиня за това. Нека не ви звучи драматично, просто с този въпрос ме ударихте на слабото място. Но в живота си човек прави избор, прави жертви и се бори този избор и жертвите да са за добро. Давам ви пример – на президентските избори миналата година двадесет дни аз се прибирах късно през нощта вкъщи само да поспя за няколко часа. Всичко останало беше само работа, работа и много, много срещи с хората… Има например дни, в които отделям половин час за себе си в дома си, и като седна на дивана, констатирам колко са пораснали децата ми. Виждам, че съм пропуснал много време. Благодаря на съпругата си за разбирането и подкрепата.

– Накрая какво е Вашето послание към избирателите за началото на кампанията?

– В живота не е важно откъде идваш, а накъде отиваш, и по пътя е важно да си щастлив! Ето защо дните на избор в нашия живот са едни от най-важните. Ние като общество определено си дължим взаимно уважение, но според мен си дължим и по зрънце доверие. Всеки заслужава да му се гласува доверие, а действията му ще покажат дали тази заслуга ще се развие или ще изчезне. Искам от избирателите шанса да ме изслушат, да приемат посланията ми, да продължат да дават доверието си за ГЕРБ, защото ГЕРБ доказа, че е партия на морала, партията на градежа, партия на бъдещето… И ако ми позволите да перифразирам една култова реплика на пиесата „Хъшове“ на Иван Вазов, че светът е кръчма и да седнем на една маса, аз ще кажа… време е да седнем на една маса, да обединим усилията си и да продължим да развиваме в България. Да превърнем в реалност мечтите си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене