„Пирин“(Гоце Делчев) вече е в ТОП 4 на „А“ АХГ след най-внушителната си победа от началото на първенството

Отборът на „Пирин“(Гоце Делчев) победи у дома „Осъм“(Ловеч) с 35:24 в среща от мъжкия хандбален елит

Това бе и победата с най-голяма разлика за неврокопчани за тази година. След нея играчите, ръководени от Николай Пиргов, неочаквано за някои специалисти, вече са в челната четворка. Те обаче успяха да оправдаят всички надежди, които им се възлагаха и показаха, че определено могат  да се намесят и в борбата за Купата на България, независимо от това, че по волята на жребия се паднаха срещу „Локомотив“(Варна). Отговорът на това дали отборът от града край Места може да повтори своето постижение от 2005 г., когато спечелиха ценния трофей, ще бъде даден през уикенда, когато в Габрово се срещат най-добрите 4 тима във финала за Купата на България.

Иначе до почивката все още имаше интрига и домакините водеха с 14:10, след като преди това гостите успяха да се противопоставят резултатно на домакините си.

Началото не предвещаваше подобен развой, след като срещата вървеше гол за гол, а головете до 20-та минута не бяха много.

През втората час възпитаниците на Николай Пиргов бяха неудържими като определено се забавляваха. Те методично увеличаваха преднината си и заслужено спечелиха, след като на моменти разликата стигна до 14 гола. Най-резултатен в мача бе Мирослав Владков с 9 гола, който от началото на сезона е топреализатор на тима, а Райчо Копривленски и ветеранът Иван Япов добавиха по 6. За гостите от Ловеч Виктор Симеонов вкара 7 гола.

Това бе и трета поредна победа за „Пирин“(Гоце Делчев) за първенството и купата. След нея неврокопчани са със съвсем реални шансове да се борят в края на сезона за разпределението на медалите в тазгодишната надпревара на „А“ група и евентуално да получат право да играят в евротурнирите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене