В НПГ „Д. Талев“ започна тържествения урок, посветен на 180- годишнина от гибелта на гениалния руски поет Александър Пушкин

Здравствуйте, Александр Сергеевич!
С този поздрав в НПГ „Д. Талев“ започна тържествения урок, посветен на 180- годишнина от гибелта на гениалния руски поет Александър Пушкин.
Ученици от 9. клас, изучаващи руски език като втори чужд, разпределени в два отбора, „Медный всадник“ и „ Каменный гость“, демонстрираха своите знания за живота и творчеството на Пушкин.
Прозвуча и емблематичното стихотворение „Я помню чудное мгновение“ в изпълнение на десетокласници, а филмът „Письмо“ по мотиви от романа „Евгений Онегин“ бе гвоздеят на тържеството.
Заслужени аплодисменти получиха Десислава Ярчева от 9. б клас, която с изключителен талант се превъплъти в ролята на Татяна, и Георги Халев от 9. в клас, за изпълнението на Онегин. Оператор и режисьор на лентата е нашата звезда в късометражното кино Рени Каракашева.
На финала възторжено прозвуча „Я Вас любил“ в хорово изпълнение на гимназистите и гостите от Първо основно училище „ Св. Св. Кирил и Методий“ и от Второ основно училище „ Гоце Делчев“ .
Учениците от НПГ „ Д. Талев“, подготвени от преподавателя по руски език Марияна Белчева , показаха , че нашето забързано време има нужда от авторитетите от миналото и от общуването със света на прекрасното.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене