След инцидент с падналото от прозорец на детска градина момченце! Кметът на Дупница извърши спешна проверка

Комисия, назначена със заповед на кмета инж.Методи Чимев извърши проверка на 23-и февруари в ДГ „Калина”, град Дупница във връзка с инцидента с пострадало дете ден по-рано, малко момченце падна през прозорец на детската градина. 3-членната комисия бе в състав Таня Петрова – директор на Дирекция „Хуманитарни дейности“, Тодор Петков – началник отдел и Диана Самарджиева – гл.специалист „Образование“ .

Директорката на детското заведение г-жа Райна Хаджийска е запознала комисията със случая и предприетите действия от нейна страна. „По данни на директора, до 10.00 ч детето е влязло в конфликт с три деца от групата и учителката Елза Иванова-Васева решава да го изведе в друга стая. Поверено е на помощник- възпитателката Добрина Андонова в 10.00 ч. Същата отива до тоалетната като остава детето без надзор. Прозорците на занималнята са били отворени и детето е скочило. Оказана му е първа помощ от медицинската сестра Ваня Енчева, която е установила, че Кристиян е контактен, с прехапана долна уста и охлузна рана около брадичката. Г-жа Хаджийска е позвънила в 10.20 ч. на родителите, които са дошли в детската градина около 11.00 ч.и са отвели детето. Комисията е установила, че е извършено нарушение в случая, тъй като детето е оставено без надзор от персонала. На детето е оказана адекватна помощ от страна на персонала и родителите са уведомени своевременно“, се казва в протокола от проверката.

Уведомителни писма от инж.Чимев до всички директори на детски градини в общината ще бъдат изпратени днес. Съгласно текста на писмата при възникнали инциденти, аварии, злополуки с деца, педагогически специалисти и непедагогически персонал в срок до един час от узнаването директорите трябва да подадат първоначалната информация до Дирекция “Хуманитарни дейности” в Община Дупница, а в срок до 24 часа писмен доклад до Кмета съдържащ информация по случая и предприетите действия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене